NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Pimpad eller ska jag skriva ombyggd vagn? (Phil&Ted's explorer)

Publicerad 2011-08-25 15:40:22 i Phil&Ted,

Äntligen har det hänt lite med vagnen, men det är mest Peters förtjänst, jag har ju mest pluggat... Lite har jag gjort men inte allt som jag tänkt och nu har lusten föesvunnit lite. Det viktigaste är dock klart och den är användbar sånär som på framhjulet, men det är ju bara att beställa. Det gör jag lite längre fram tänkte jag. Varför jag tappat lusten? Vet inte, men jag tror det är pluggtiderna nu, känner mig så sugen på att läsa och komma igång med skolan att jag skjutit bebisgrejjerna åt sidan lite och det är ju tur att det går! Kommer nog att få återfall i bebissjukan snart nog skulle jag tro!

Iallafall så har jag tagit lite bilder på vad vi gjort!
Detta är peanuten i orginalskick, med lodger bunkern inuti. Tycker sufletten är lite dålig tilltagen. Fixade till detta genom att sy på en liten meshflärp från en annan suflett som jag slaktat...Blev inte så mycket längre, men på ett ungefär som en vanlig vagn när den är fälld "rakt upp".

Sen nya chassit kom så fick ju Peter lite material att jobba med. Mina önskemål var följande: Mer plats för bakomvarande syskon, korgen lite högre upp för vår bekvämlighets skull. Detta gick lätt att ordna men krävde några åtgärder för att bli stabilt. Det första Alice gjorde när hon provsatt första gången var att dra och lyfta korgen och det klarade inte orginaladaptrarna riktigt.
Peter förlängde adaptrarna för att den skulle komma längre fram och högre upp, så tog han frontbågen där fotlattan sitter och vände den upponer och satte fast med orginalsyskonsitsadaptrarna i hålen vid fotplattan på nya vagnen. Det gick åt två vänsteradaptrar, så vi får köpa nya sen, men det var det ju värt! Vi har ju aldrig använt dem heller så det blir väl inför eventuell försäljning i framtiden. (bilderna går att klicka upp tror jag):

     

På sista bbilden ser ni att det går att fälla upp "stödet" för peanuten så vagnen går att fälla utan att plocka ner i molekyler. Kan ju vara bra fasten vi inte behöver i vår bil. Kanske om man måste ha bägge vagnarna med?Som stöd i bakänden på peanuten så sydde jag en ögla på ett väskband som jag sen skruvade fast på samma sätt som klädseln satt. Allt för att det skulle se bra ut!

       Sååå, nu finns det plats för bebis och en till! Kvar att göra på denna är att fodra sufletten med komönstrad pälsfleece inför vintern. Det ska matcha den komönstrade buggysnugglen som ska vara i syskonsitsen och vindskyddet jag sydde förra vintern. Andra vagnen ska riggas så det går att ha tre, eventuellt skaffar vi en sån där buggypod till denna(sidovagn). Få se vad som behövs sen. Sen är det ju ett aaaaaningens framåtlut på peanuten fortfarande, det har jag tänkt åtgärda genom att vadera stödbågen då den ligger emot plasten på undersidan peanuten, mistänker att det kanske låter lite annars när man kör på ojämt underlag.
Dyker förmodligen upp mer bilder när vagnen är vinterpimpad!
OBS: Alla modifieringar är gjorda så att de går att återställa vagnen i orginalskick utan att det blir någon åverkan på orginalutförandet!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela