NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Heta dagar!! (och ääääntligen är vagnen på väg hit!!!)

Publicerad 2011-06-30 22:23:30 i Hemma hos oss...,

På väg till brevlådan finns mycket att titta på, tur att man har en klok storasyster att fråga...Mmm, varmt har det varit!(ÄR) Och vi har inte varit och badat en enda gång!! Skyller lite försiktigt på att Alice inte har någon flytväst än, vilket är vilkoret för att jag ska våga mig iväg med kidsen själv... Men det är ju lätt fixat, annars hade vi väl tänkt oss en sväng i helgen när Peter är ledig, fast nu ser det ju ut som det ska regna! Men det får vi väl se hur det blir...

Dagarna har vi fått att gå ändå, eftermiddagspromenader till brevlådan, det är väl ungefär vad Axel nästan orkar gå, den tilltryckta vagnen går fortfarande hyffsat att köra ett barn i och när Axel tröttnar så får jag stå ut.

Annars är det ändå för varmt att gå något längre, magen har börjat protestera med kraftiga sammandragningar vid större ansträngningar, fogarna har börjat ge sig till känna... Men än så länge ignorerar jag detta, snart kommer nya vagnen och vi ska ut o promenera, jag o barnen, vi ska ha picnick i varenda buske!!

Det har varit kusiner på besök, en sov hos oss och två hos svärisarna, så dit har vi promenerat! Nära och bra! (Närmre än brevlådan) Här är Axel i kransen farmor hans gjorde åt Emma!
Och Alice har det tufft i värmen! Hon verkar ha lite problem med termostaten... Ser röd o svullen ut och är svettblöt hela tiden! Som en klimakterietant! Här är en bild på det! Grillkorven och Prinskorven!!!:Så glad att de dricker så mycket välling som de gör! Sköööönt att veta att de får i sig vätska såna här dagar, minimum 8dl om dagen var blir det, sen är allt annat bonus!

Vagnen är skickad! I skrivande stund befinner den sig i Gudensberg (DE)! Idag har jag fixat tråd och bestämt hur jag ska sy, så det får bli helgens nöje, då gör det inte så mycket om det regnar jue!Som sagt, grön fleece på baksidan och det blommiga fram! Få se hur det blir! Längtar efter resultat nu! Ska försöka börja imorgon efter jobbet! (Om det inte är bra väder, då måste vi ju åka o bada!!)

Nu måste jag nog hoppa in i duschen och göra mig presentabel för en dag på Ica imorrn!

Natti natti !

Inte en bild har jag...

Publicerad 2011-06-27 17:49:48 i Hemma hos oss...,

....varken från våran midsommar eller Emmas kalas, men jag ska uppdatera er lite ändå!

Vår maratonhelg startade på torsdag morgon då jag väckte maken lite för tidigt så vi kunde börja dagen på ikea! Jepp, ni läste rätt, men det var säkert ett år eller två sen sist så det var dags, lite mer glas behövdes till Emmas kalas (sen att vi använde plastmuggar ute...) och fleece filtar att sy dynor till nya vagnen (som aldrig kommer) med. Blev lagom att käka på Ikea... En liten bagatell som vi blev varse när vi kom dit var att ikea tydligen var bombhotat, det kryllade av vakter överallt...

Efter käket drog vi vidare till jula och handlade det sista som behövdes till grinden Peter byggt, den skall ju få gångjärn så det blir lättare att öppna, naturligtvis blev det fel så den går fortfarande inte att öppna... Vagnsbulten var för korta och muttrarna för stora... (Ja, han var trött, väckte honom halv åtta jue och han somna väl två någon gång...)

Så hittade vi en fin sommarklänning åt Emma (fast hon fick ha byxor och tunika pg av kyla på midsommar iallafall) och på coop fick jag tag i två supersnygga frotte´badlakan som får tjäna som en av sidorna på dynorna på vagnen... Fint blir det! Om ngt syproffs läser: måste jag tvätta handukarna och fleecen innan jag syr? (tålamod??nja..)

Sen var vi en sväng på bauhaus (köpte dock inget) och innan hemfärden så sprang jag in på toy´s och köpte med några fler smurfar! Det hade tydligen både mormor och morfar och moster gjort så nu har hon en hel arme´och en smurfväderkvarn oxå. Även Axel har fått ett par smurfisar!

Seeeent kom vi hem! Helt färdiga och trötta i bollen! Då var det bara att ladda om inför midsommar! Som vi firade med jordgubbstårta i knutsbol, degerfors hembygdsgård. Barnen härjade fritt ett tag och åt glass innan vi åkte hem till svägerskan och familjen och åt sill o potatis osv... Blev ju lite senare än vanligt där med och midsommardagen jobbade jag några timmar, sen var det bara att skynda hem och förbereda söndagens kalas, var något avslagen då kan jag ju säga...

Men det får jag ta nästa gång för nu måste jag fånga in och tvätta mina tre små lortgrisar!!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela