NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Trött trött trött trött trött trött.... (urvriden disktrasa)

Publicerad 2011-09-28 18:37:29 i Hemma hos oss...,
Näe nu orkar jag inte mer! Det är såååå mycket som måste göras före bebis, med bilen, barnen, förrberedelser med vagnen som inte är riktigt klar, bebiskäder som ska fram och tvättas, ett rum som ska röjjas, säng som ska fram, skötpats ordnas osv...Och det är inte det lättaste i vårt lilla hus, känns som vi bor i en rubikskub, mycket måste flyttas för att få fram lite... Och så vardagen som ska funka och de nuvarande barnen som behöver sin glada mamma....(var hittar vi henne??)

Tentan på fredag känns som en chansning... Inte omöjligt, jag greppar ämnet men har på tok för lite tid. Har ju varit lite mycket under denna relativt korta kurs, inledningsvis dagisinskolning sen nattliga astmaanfall med Axel och sen har ju sömnen blivit lite hur som helst, alla har varit/är sjuka. Nu har vi nått den punkten då både Axel och Alice permanent flyttat över till våran säng igen... Back to the beginning alltså. Med drygt 4 veckor kvar till bebis så känner jag att jag behöver den tiden till att få dem trygga i sina sängar och vardagen.

Nästa kurs??? Ja, jag vet inte varför jag ska envisas med den, det  är två veckor föreläsningar för mig och sen fyra veckors väntan på en tenta som jag kanske/kanske inte kan göra... Har ju lite Axeldagar kvar, så det lutar åt att jag går till skolan och "gör upp" på måndag, sen blir det nog mammaledigt resten av tiden. Klarar nog av att sysselsätta mig ändå tror jag. Och så kan det vara nice att slippa "dagisbacillerna" innan vinterkräket drar igång. Och som Peter sa, bättre att jag ger mig medans jag är på banan, lättare att ta upp studierna från scratch sen än att behöva börja med att tenta av en massa gamalt som jag hellre kan ta nästa omgång.

Nu är jag trött och orkar inte kämpa mer, ett sista ryck imorgon bara för den kommande tentan... Men det lutar ju helt klart åt en omtenta på den, hoppas jag hinner det före bebis bara...

Ja, ja, ja... Såg inte hur kass bilden blev... Men det är potatis!

Publicerad 2011-09-26 20:37:28 i Hemma hos oss...,

Mmm, det är mörkt i jordkällaren, mannen var stolt som en tupp när han visade upp sitt "arbete" och jag tog snällt en bloggbild... Bara det att det varken syns hur mycket eller vad sjutton det är... *LOL*

Här har vi sjukstuga igen, de små verkar dock ok för tillfället... Emma prepareras med noviform och lämnas tillbaka till skolan på onsdag tror jag. Går bra att ha henne hemma medans jag pluggar, men jag har ju själv ont i halsen och en bedrövlans pannröta, så det går lite hackigt iallafall... Jaja, vi får ta det som det kommer, går det så går det, baskeluskerna rår vi inte över!

Cajsa har bäddat sin barnkammare, så nu håller vi tummarna... Kan dock dröjja upp till två veckor efter bäddning sägs det, men det gjorde det inte sist... Hon är lite "sista minuten" den där grisen...

Så har vi testkört nya bilstolen! Oh my vad liten den är!!! Alice får precis plats, hon väger ju bara kilot mindre än Axel, den bastanta damen, hoppas att hon planar ut lite på viktkurvan nu... Fick ändra stolen lite efter provturen, för hon satt med knäna bakom öronen typ... Axel har oxå testat den, men som jag sa tidigare så är han ju för lång, huvudet sticker över kanten. Betydligt mer på den här nya... Så det var ju verkligen inget alternativ för honom. Gamla stolen var större, men den ligger ju numera på högen med grovsopor som hämtas denna vecka. I Peters bil har han kvar sin bakåtvända Graco stol, det funkar men inte cosmicen som vi köpte åt Alice, den känns redan trång åt henne med... Vad är det för "jättar" vi har?

Nu ska jag se om jag hinner in i duschen en vända innan jag tittar på de galna hollywoodfruarna! För galna är precis vad de är! Vad får vi svenska tjejer för rykte egentligen, efter en sån serie?? (Men ja, jag måååste titta!!!)

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela