NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Minisemester!! (vi tar tåget till göteborg!)

Publicerad 2012-07-26 11:14:05 i Hemma hos oss...,

 
Jo, vi har funderat lite fram och tillbaka. Vi ville åka till gränna och äta polkagrisar, men 17mil enkel kändes jobbigt. Om man nu klarade resan i ett svep så skulle jag bara bli sittandes att amma Rickard jue...
 
Men hemmifrån ville vi ju en stund iallafall! Varken Peter eller jag är supersugna på att åka bil i nån storstad, så tåget till göteborg kändes ju klockrent! Då kan man ju klara av både frukost och morgonsovning innan på tåget! Och vi är pigga när vi kommer fram!
 
Vi kommer dit vid 10 tiden och tanken är att vi ska strosa runt fram till lunch, vädret får bestämma vart vi tar vägen. Sen äter vi och beger oss till universeum, skippar liseberg tror vi, är ju bara Emma som får åka karusell och Axel skulle nog bli lessen om han bara fick titta på. Universeum verkar kul, finns nog skoj åt alla där!
 
En vecka kvar innan vi åker, så jag hinner forska efter annat kul att göra, kan vara bra att ha en lista att välja från beroende på vart man befinner sig och hur tiden ligger till!
 
Hemresan börjar 18.02! Så det känns inte som vi har massor med tid, åandra sidan är det små barn vi har, de orkar kanske inte mer. Och för dem är ju tåget en del av det roliga, Axel skulle gärna åka tåg runt i landet istället för att kliva av i göteborg! Hehe...

Förmiddagssol och ny suffla..(sen till ikea???))

Publicerad 2012-07-20 08:05:54 i Hemma hos oss...,

Kom över en Jadegrön suffla begagnat och eftersom maken uttryckt sitt missnöje om att ha olika färg på suffletterna så slog jag till direkt när denna tämligen oanvända dök upp. Fast jag tror ju dock den går alldeles utmärkt ihop med den rosa, som maken nu oxå tycker är snyggast...(från att ha sagt: vad du gör så köp ingen rosa...)
 
 
Och ne, sufflan som jag beställt tillsammans med de oranga dynorna har inte kommit, de har ju semesterstängt. Nu har jag ju fått tag på den där gröna och Alice var och köpte sig en Rosa dyna förra veckan, så nu känns de ny som är på ingång nästan överflödiga... Få se vad jag gör, kanske blir det att skicka i retur. Fast den shoppen hade inte det enklaste systemet... Byta mot vinteråkpåse kanske?
 
 
 
 
Annars så ska det nog bli ett IKEA besök. Lite tidigt egentligen, är inte alls färdig däruppe, men jag vet vad jag vill ha och behöver dessutom en stor hink färg. Tänkte slabba över väggarna så det ser jämt ut, inga märkvärdigheter, det ska ju bli nytt golv och nya väggar, men det dröjjer ju, så länge får det bli ny färg sålänge. Och måla måste jag ju göra snarast då. Sen har jag några fler ärenden som gör att det inte kan vänta. Jomen, möjligtvis tills i morgon då...
Maken vill inte till ikea, så vi får väl se hur jag löser det då, svårt med stora saker och barnvagn...

Superröj och sovrumsrättvisa??? (här röjjer vi!)

Publicerad 2012-07-17 18:40:29 i Hemma hos oss...,

Ja, det har kanske varit lite tyst på bloggen ett tag, mmen det betyder bara att livet med fyra knattar flyter på i den rasande takt vi är vana vid. Alltså inga fler akutbesök som behöver ventileras. Blev inte så mycket lugnare av bvc-bsöket, dock var åttamånaderskontrollen ok, 70,5 cm och dryga 9kilo!!! Wow vilken klump! Andas och sprallar gör han, jag vaktar och bär. Här skall inte finnas någon anledning att känna sig övergiven, lite klurigt dock när man har fyra som skall gosa. Men vi klarar det! Och det är ju lite tjusningen med att vara många, Alice har börjat leka med Rickard, Axel vaktar sin Alice och Emma vill oxå bära bebis hela tiden! Alltså finns det för det mesta någon som vill gosa med någon. Och kvällstimmarna när bara mamma duger, ser jag till att vara "soffklar". Då får alla plats. Allt är ju förståss enklare nu när Peter har semester.
 
Och nu när vi blivit så många så stuvar vi om på övervåningen lite, det finns tre rum och hittills har vi haft det största. Där stog vår dubbelsäng och allt som normala människor har i sina förråd. Dvs kartonger med urväxta/påväg att växa i kläder och möbler som inte används. Från golv till tak. Så nu har vi plockat ur Emmas rum och ställt vår säng där. Sen får vi se hur det blir, inget är bestämt, men kanske buter vi så de tre små kan dela på det största rummet, Emma får en dörr att stänga om sig vid behov och vi ett "endast sovrum". Kunde vart rättvist om inte knattarna uppenbarar sig i vår säng under natten. 5 pers i vår 180cm säng... Inte alltid enbart mysigt. Inser att P-medel är bortkastade pengar.
 
Nu ska alltså "förrådet" tömmas. Alltså, kläder måste ju få finnas, men nu ska det rensas hårt, rätt förvaring ska det bli, alla ska få egen byrå, garderober skall bytas ut så att det blir anpassat till behovet och takhöjden, inte bara det som råkar finnas och det som råkar få plats blir intryckt. En tom och trasig byrå är redan utslängd. Endast möbler som funkar till förvaring får stå kvar!
 
Sen är det ju bara att inse att vi behöver större. Blir ett snålår då vi ska spara ihop så mkt pengar vi kan. Sen ska det fattas beslut om hur vi ska göra. Flytta eller bygga ut? Beror ju på vad som ska göras, hur fort det går och vad det kostar. Samt utbud runtomkring. För flyttar vi så vill vi ju inte iväg till tjotaheiti heller. Det ska vara hyffsat nära till skola och jobb, samt finnas plats för djuren.
 
Nä, nu är det trångt. Som att leva i en rubikskub. När man ska flytta något liksom...
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela