NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Sånt flyt!! (Njae, inte riktigt!!)

Publicerad 2012-06-28 20:44:33 i Hemma hos oss..., Vagnar,

Äntligen så är donkeyn beställd. För en vecka sen. Trodde den skulle vara här nu. Men nä, det strular förståss, dröjjer och saker som kommit bort och folk har semester. Alltså som det brukar gå till när jag shoppar vagn... Sist kom det fel färg...
 
Ja, och Emmaljungan är nerplockad och flyttstädningen i full gång, på lördag blir den upphämtad av nya ägaren. Och vi har ingen vagn... Hur länge då?
 
Har lusläst blocket och hittar inget jag vill ha så länge, inget jag vill betala för iallafall... Mejlade på ett renoveringsobjekt jag blev sugen på, men är osäker på om den går att använda från start. Mycket fix...
 
Suck, suckelisucksuck...

Nej, jag äter inte bara (citat från Emma) "jävla keso och helvetes grädde" (måste morra av mig...)

Publicerad 2012-06-26 21:06:59 i Hemma hos oss...,

Lchf är tydligen något som retar vissa, eller ja, de flesta. Ska verkligen försöka sansa mig lite nu så jag kan skriva detta inlägget.
 
Men för att klargöra en sak först. Jag har börjat gilla keso och grädde. Detta äter jag varje morgon istället för macka och fruktyoughurt. Som frukost, inte morron middag och lunch. Detta står jag mig lätt på till lunchen, alltså har jag äntligen hittat en frukost  som bidrar till att minska småätandet och får elvakaffet att funka utan fikabröd!
Ingen annan som äter samma sak till frukost varje dag? Eller är det inte enformigt om man kan växla mellan lingongrova och polarpärlan? Eller filmjölk och youghurt?
 
Ibland behöver jag mellis, om det blev en extra tidig morgon, om jag tränat extra eller ätit dåligt på lunchen. Då tar jag en tallrik turkisk yougurt med frysta hallon eller jordgubbar. Eller en skiva brieost, det gillar jag.
 
Dagens lunch bestod av: En skiva fläskkarre´, en stor klick lallerstedts bearneaisesås, några smakbitar klyftpotatisar som fick svalna (mindre kolhydrater då, eller de kladdar inte ihop eller hur det var).
Alltså ingen konstig mat, skillnaden mot innan jag började med lchf så hade det nog varit ett riktigt smörigt potatismos till. Potatismos ska visst vara det värsta enligt lchf. Det är ju "low carb", inte "no carb"(jo, no carb i början, tills du är sockeravvand iallafall.) Alltså ingen konstig mat alls, förutom att jag slipper ha dåligt samvete för be´an...
 
Kvällsmaten blev en överbliven karreskiva med bea på... Kan ju variera lite, beror på vad som finns i kylen. Innan Lchf skulle det varit O´boy och macka, vid två tillfällen minst...
 
Största förändringen är väl att jag inte äter bröd längre. Men det är ju ingen förlust hälsomässigt. Så äter jag heller inget ris eller pasta. Har vi fisk eller köttfärsås blir det en klick keso till, om det behövs. Saknar absolut inte pasta och ris, det slipper maken gärna oxå. Vi är ju fd studenter och småbarnsföräldrar... Barnen får såklart om de vill.
Kokt potatis undviker jag, men äter kall potatissallad ibland och klyftpotatisar i mängd som "lite sallad till" för att det är gott.
OCH SÅ INGET SOCKER.
 
Har nu kommit till stadiet när jag kan sitta och fika med familjen, de käkar glass och jag känner att jag inte behöver. Sa redan innan jag började med denna diet att i sommar ska jag äta glass om jag vill. Har nu inte ätit socker/godis på så länge att jag inte känner något behov, så jag låter bli. För det känns onödigt. Men jag vet också att jag har varit duktig och VILL jag ta en glass så är det ok. För då tar jag den för att jag VILL, inte för att jag inte kan stå emot. STOR SKILLNAD. Problem också, för oj vad vissa hoppas att man ska "åka dit". Har hejdat mig några gånger för jag orkar helt enkelt inte höra "nu kunde veronica inte hålla sig"...
 
Jo, detta har blivit min grej. För det funkar. Och nej, det är inte bara att äta mindre portioner, speciellt inte när man redan (enligt dietisten) är en person som äter alldeles för lite. När något är fel och behöver fixas till. LCHF funkar och jag kommer fortsätta. Det gäller nämligen livet nu, inte bara beach 2013 (för 2012 hann vi inte med..). Jag måste fixa till mig ju, av flera anledningar. Jag vill vara attraktiv för min man, orka med och leva för mina barn. Jag startade med ett BMI på 38 och har nu nått till 33.. Inte fan lägger jag av nu. Måste ju leva för barnen, gör jag inget så dör jag väl i nån hjärt och kärlsjukdom innan jag fyllt 50.
 
Så är det ju det där med mina tidigare ätstörningar. Det som gjort det extra viktigt att hålla barnen utanför allt vad bantning och dieter heter. Jo, såklart ser de att jag äter annorlunda. Jag förklarar så gott jag kan. Att jag ätit så mycket socker att jag inte mår bra. Att de kan fortsätta bara de äter lagom. Barnen äter frukt, jag äter bär. Självklart får de smaka bär på yougerten de med, tyvärr föredrar de sylt... Aldrig att jag skulle säga till barnen att man ska äta på ett speciellt vis eller mindre för att gå ner i vikt!!! BIG NONO!!! Vi äter för att må bra!
 
När jag först testade LCHF var jag skeptisk, jag gav det två veckor. Mitt primära mål var att klara av att sluta äta socker som konsumerades i stora mängder. Jag ville oxå se att man får i sig alla näringsämnen man behöver och att det går att äta så "vanligt" som möjligt. Som många andra trodde jag att jag skulle äta ur smörbyttan typ.
Vet inte vad jag ska säga riktigt mer än: Läs en bok och ta reda på vad det handlar om... Passar förmodligen inte alla, men det passar mig.
 
Sist men inte minst: Har du åsikter så fråga gärna, dvs om du vill ha svar och inte bara gnälla. Håll mina barn utanför, vill inte höra från min åttaåring hur man går ner i vikt. Vill inte ens att hon ska veta det. Hon behöver bara veta att man får hål i tänderna och eventuellt kan bli tjock om man äter för mycket godis. Det är "need to know basics" för små tjejer.
 
Förresten så vet min åttaåring att jag inte äter "helvetes jävla keso och grädde" jämt. Och så vet hon att det är nyttigt och att personen som använde de fina prefixen inte gillar det...

Dopet! (Helt underbart dop vi hade!!)

Publicerad 2012-06-25 17:23:26 i Hemma hos oss...,

Vi gjorde lite annorlunda denna gången, Emma var ju enda av barnen som hade faddrar och nu kände vi att det skulle vara faddrar åt alla! Så Rickard fick brorsan och hans fru, Axel fick Björn(svågern) och Emma som sällan(typ aldrig) träffar sina orginalfaddrar fick min syster tillagd. Det tyckte vi passade bra, de gillar varandra skarpt. Alice fick Peters syster och man. Så det var först ett "vanligt" dop med Rickards faddrar. (Ingångsmusiken var Rockyfilmernas träningsmedley..) Japp, cool präst, lite svårt att förstå ibland då hon är danska, men det löste sig!
 
 
Detta var före i försammlingshemmet, vi var där och fixade lite.
 
 
 
Inte riktigt redo att posera på bild, men ibland så måste man, hehe..
 
 
 
 
 
Och så alla faddrar!!!
 
 
Många kids var det med, dem såg vi inte så mycket, finns ju massor att hitta på härute!
 
 
Ibland kom det in någon för "service"...
 
Så underbart roligt att träffa alla igen! Många ser man ju alldeles för sällan!
Och de vita klänningarna? Trot eller ej, men de har överlevt både dop, skolavslutning och midsommar!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela