NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Lite update från oss tröttisar! (suckar..)

Publicerad 2012-05-29 21:02:03 i Hemma hos oss...,

Vi som gladdes så över att det ruvades i hönshuset... 8 ägg låg hönan på och det vi gjorde var att snabbt plocka undan alla nya för hon snodde alla hon kom åt. Tillslut var ju redet fullt och de började trilla ur...  Idag smög sig babianerna dit (igår såg jag en dokumentär om babianer och jag kan säga att babianer är rätt benämning på Axel och Alice för det mesta) och jagade ut hönan och mosade alla äggen. Jag är sååå arg och lessen, det blev de varse också, men vad hjälper det? Skadan är redan skedd. Två ägg är kvar och hönan tillbax, men vi vet inte om det är "nya" för dagen eller ruvade ett tag. Få se hur det går, tog dem ur handen på Axel. Gaaah!

Annars har vi fått in nya kylen och frysen nu, värmerekord när vi bar ner dem från tredje våningen i stan. Tycker ju att hon kunde nämnt det innan vi kom, kändes ju sådär att lämna Rickard ensam i porten nedanför. Men det gick bra, han satt på min plånka och bilnycklarna...

Peter har monterat högskåpet och fixat sockeln till det idag, så jag har kunnat fylla det lite. Blev inte klar riktigt då kidsens tålamod förvann. Så jag gav upp och packade Alice och Rickard i vagnen och så skulle vi gå till brevlådan bara tänkte jag, men vi tog rundan på dryga 5km tillslut! Duktiga Emma och Axel som gick! Så skönt att röra sig lite igen och så fick vi en bra avslutning på dagen. Fattar ju att de inte orkar detta varje dag, men nu vet jag att de tar sig runt och nästa gång ska jag förbereda bättre med lite fika, så får de pausa ordentligt! Alice surade för att hon inte fick gå, men då hade vi nog aldrig tagit oss hem! Hehe...

Imorgon är det halvårsbesiktning på Rickard, sen blir det en tur till Apoteket för att införskaffa descutan/hibiscrub. Det är ju dags att operera högerhanden på torsdag. Känns så skönt att få det gjort före sommaren! Och så får jag ju ha mannen hemma en vecka oxå! Ska bli så skönt, även om jag är lite kaputt då. Men vi behöver träffas lite nu, känns som dagarna går i hundraåttio och vi hinner inte prata med varandra om annat än ren planering som typ: Tar du den där skitblöjjan så får jag den ena att somna så kan du laga mat medans jag hänger tvätt. Meckigt att få ihop allt! Det fick vi tydligen inte idag då det blev Egentid i hönshuset för vissa.... Blääää!!

Nä, nu ska jag testa att lägga ner Rickard, hyser inga förhoppningar om det då jag som den orutinerade mamman jag är glömde ge honom alvedon. Han snurrar redan. Ajaj... Att jag inte fattat? I två veckor har jag fått sitta i soffan med honom från ca 19-21,30... Så kom tanden och det blev bra igen... Men nu är det igång, fler ska fram. Det här är nog den senaste första tanden av alla... Rekordet har Axel, 6st på en gång vid tre månader. Aj aj, mins hur det blödde i munnen på han...Annars är det hårdträning som gäller!

Det händer och fötter! (mycket framöver)

Publicerad 2012-05-24 22:08:24 i Hemma hos oss...,

Mmm, ingen har väl missat att vattnet krånglar, nu har dock pumpen anlänt. Så det blir bra imorgon! Imorgon skall vi oxå åka och hämta nya kylen och frysen. Vi borde ju även handla mat att fylla nya kylen med men det tror jag inte vi hinner... Det får bli på lördag kanske då, när vi skjutsar vår gamla till mamma och pappa.

Så har vi dopet, känns som jag precis fått iväg inbjudan... Men  nu drar det ihop sig.Funderade på att fixa maten själv, men det är inte lätt, mycket som ska fixas. Det är ju ett helt företag bara att få iväg alla finklädda till kyrka.

Så trillade operationskallensen in, vilket innebär att jag inte ens kan baka själv! Hmm, mycket oklart nu... Jag vill ju dessutom helst ha bjudningen hemma i trädgården... Det kräver ju lite fint väder. Och möbler.. Undrar om man kan låna bygdeföreningens? Ska fundera.. Vore najs om man kunde städa i sin egen takt på hemmaplan efteråt.

Jaa, alltså först pumpen, kylskåp, köksskåp, Rickard till doktorn, jag till operation sen dop... Hejja oss!!!

Tur att det mesta är roligt! (fast jag ville baka, har ju hittat mellissimo ju, fast det får bli till Emmas födelsedag!)

Dags att buzza lite igen! (länge sedan nu)

Publicerad 2012-05-24 20:08:18 i Jag buzzar!,

Först ut är TUC mini kex. Jo jag vet, jag LCHF-ar ju...Men asså, jag har svårt att få ner min blå castello utan kex. Och vi kör väl stooor bit ost på litet kex rnligt principen mer pålägg än bröd. Tuc gör goda kex så det ska bli kul och se om det kommit något nytt som faller mig på läppen. Annars är min favorit pepparkexen, Peter gillar dem med paprikasmak.Den här LCHF dieten har ju gett mig andedräkten från dynghögen, hehe.. Så nästa buzzgrej passar ju bra! Även lite roligt att jag först ska sätta i mig kex och ost, sen blir det dax för:Här ska bli fräscht värre!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela