NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Jippie! Vad Kuuul jag haft!!!

Publicerad 2014-04-30 18:07:48 i Hemma hos oss...,

Idag och igår har vi haft patienter på praktiken!
En som behövde blod, en med smärta och någon form av infektion i samband med operation, smärtor och så en blödig mamma.
 
Så jag har delat tabletter, hängt blod, gett antibiotika intravenöst och i tablettform. Servat patienter och även rondat till doktorn alldeles själv då alla barnmorskor gick upp i rök. Det gick kanonbra trots att det var samme doktor som jag gjorde bort mig för som jag nu fick ny chans hos. Blev sååå bra, han tog mig på en tur och så fick jag lära mig lite mer!
 
Äntligen känner jag att det är rätt yrke jag satsar på! Hittills har det känts svårt och jobbigt på praktiken, men nu känner jag att det släppt! Jag är inte längre RÄDD för att sticka patienter, ovan-javisst, men jag känner att jag vet hur det ska gå till och är inte längre rädd att försöka.
 
Lirka och luska i smärtproblematik har jag gjort idag, (resulterade i blododling) kul att kommunicera med patienter, komma på sätt att få fram viktig information när det låst sig. Trösta och stötta, förklara och motivera!
Men idag har det varit SVETTIGT!!

Trötta fötter!

Publicerad 2014-04-29 21:22:47 i Hemma hos oss...,

Idag har det gått i ett!!
Men så kul!!
Jag har gjort iordning antibiotika dropp och fixat blodpåsar.
Spolat PVK:er och delat tabletter.
Haft ROLIGT! ! Känns som jag är på rätt spår.
Har även pratat med ett par trötta klasskamrater som tycker det är jobbigt (det är det ju!!) och funderar på att göra uppehåll för att fundera på om de valt rätt.
Jag förstår dem även om jag själv känner mig säker på att jag valt rätt. Det är tufft och jag är glad att jag har föräldradagar kvar för lite återhämtning med kidsen i sommar.
Jag hoppas verkligen att man kommer känna sig säkrare framöver, det tuffa är tempot kombinerat med att man ska lära sig samtidigt som det inte finns utrymme för några fel!! Scary..! Det känns tryggt med handledaren som är med för det mesta, men tiden kommer då man ska pröva själv.På väg hem...

Publicerad 2014-04-29 19:33:45 i Hemma hos oss...,

...idag så hämtade jag upp mitt senaste blocketfynd. Känns lite som ett måste, vad ska jag med cykel till om jag inte får med kidsen!
Ddn ska pimpas såklart, hur får jag fundera lite på men jag gillar inte färgerna, sen är den solblekt och behöver kanske dynor. Vi får se vad det blir. Färg iallafall.
Hade inte så stora krav när jag letade, det blir mest nöjjes åk. Skillnad om man skulle åka dagligen till dagis eller nåt.Verkar som om den blev godkänd!! Finns plats för picknick korgen bakom ryggstödet.Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela