NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Lååååånga dag!!

Publicerad 2014-12-28 19:44:17 i Hemma hos oss...,

Halv nio knallade jag ut till bilen och trodde jag skulle åka... Peter hade ju laddat batteriet så nog trodde jag bilstackaren skulle starta en gång iallafall... När, tvärdött var det. Sönderfruset blev domen efter att han kollat det... Jahaja... Gick vidare till nästa bil som inte heller startade. Den sattes på laddning och ännu ett batteri sattes upp på inköpslistan...(får stryka psykiatriboken tills vidare) Efter maten startade passaten så fint. Får erkänna att trots att den brukar bråka med mig så var den en fröjd att köra i kylan. Måste nog överväga att ta den i fortsättningen om Peter åker Lernia bil. Iallafall när det är kallt.


Nu finns iallafall batteri till bägge bilarna, mitt är redan monterat. Peters bil startade så fint efter laddning att vi avvaktar med den.
Återstår att se om toyotan startar i morgon när jag ska iväg. Vågade inte testa ikväll, behöver ju köra en bit ju så det inte blir utdraget på en gång.
Hade lite tidspress också, Apoteket stängde ju 15.00, men jag hann så nu har jag laddat med nasonex o nässpray. Fyllde på med migränspray också då jag kände huvudvärken komma, tog dock ingen då jag kom på att det nog är bihålorna... Så rätt jag hade, känns som någon slagit en spade i ansiktet på mig men Ipren och nässpray hjälpte, skönt att slippa migrän... 

Mellandagsshopping!!

Publicerad 2014-12-27 18:59:48 i Hemma hos oss...,

Ja imorgon blir det att ge sig ut bland reahuliganerna (jo jag har ju läst i tidningen att det går hett till...). Tyvärr tror jag inte att något av det jag behöver  finns på rean... 
Fick ju en bedrövlans Förkylning i julklapp och har varit riktigt sänkt i några dagar. Nu är det dags att fylla på cortison förrådet i förhoppning om att lyckas undvika bihåleinflammation (mja, har redan ont i tänder och nylle) och den obligatoriska pneomonin på det... 


Sagt och gjort, Alice och jag packade in oss i bilen... Men nä, då startar den inte. Kasst batteri blev domen. Inte så konstigt då det sitter orginalbatteri i, men ändå. Suck liksom. Måste väl ändå vara nöjd över att det blev på lovet då ingen har nån tid att passa. Förutom jag då som ska plugga med Pernilla på måndag. Men tills dess är det löst. Söndagsshopping på biltema. Yeej!

Det var den julen!

Publicerad 2014-12-26 20:13:00 i Hemma hos oss...,

Ja så blev det som det blev... Det känns lite melankoliskt så här i efterhand. Avskyr allt dåligt samvete som julen för med sig... Och att jag går på det... 
Jag har dåligt samvete för att jag har köpt klappar till barnen trots att jag på radion hör varje dag att man borde skänka till de fattiga istället, jag har dåligt samvete för att jag rullar ut en full kundvagn från Coop utan att ge något till tiggaren som tror att jag är skitrik (önskar jag kunde säga att vi är sex personer som delar på maten) trots att jag precis handlat upp mina lånade pengar från CSN (som dessutom var reducerat med 3000:- nu till jul) och sen har jag dåligt samvete för att jag inte kunde ge barnen allt de önskade sig... Dock så tror jag att de blev nöjda och jag fick ihop vad de behövde i år.
Och sen när man ser sig omkring, så har alla andra öst på med massor av gåvor till höger och vänster!!!  
Jag saknar faktiskt att byta julklapp med Peter, men så får det va nu ett tag, det är barnens högtid så vi får vänta på bättre tider. Det får Afrika också. 
Hursomhelst har vi firat i dagarna två, härligt att träffa släkt och vänner. Barnen är lyckliga och såhär i efterhand är även jag som mamma nöjd med klapparna vi valde! 


Jag hade läst i tidningen att telefonen kan skapa osämja och förstöra julen, så därför är detta den enda bilden från denna julen..jag vågade inte ens ta upp den för att fota. Dag två påväg hem från mina föräldrar... Ja vad ska jag säga?? Nästa år gör jag som jag tycker själv, bloggen är ju min hobby som gör mig glad! Och bilderna vill jag ju ha!!

Imorgon ska jag logga in på universitet och skriva ut lite gamla tentor så jag kan börja förbereda mig lite, fasar för denna tenta faktiskt.. Måndag-tisdag är märkta för fortsättning på uppsatsskrivandet eller vad man ska kalla det. Så mycket för det jullovet som kostar oss ca:3000 i avdrag från CSN. Jaja.. Hoppas vi slipper jullov nästa år...

Nu hoppas jag på lite snö! Behöver lite ljust på marken!!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela