NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Det suger kotte!!

Publicerad 2014-07-31 20:52:21 i Hemma hos oss...,

Nya pumpen funkar inte. Den går inte att modifiera så den passar. Trots att den ser rätt ut på bilden på förpackningen.
Vi orkar inte anstränga oss mer för den eftersom vi egentligen inte vill ha den, så den får åka tillbaka till Bauhaus i Örebro imorgon.

Jag får åka till Bauhaus i Norrköping, det närmsta som har den i lager. Det suger kotte när det faktiskt finns en i Örebro som jag sett och känt på men inte får köpa!!! HEEELT otroligt! Sååå suuurt.

Här är min lilla roadtripp för imorgon, med en avstickare till Örebro först. Jag lämnar Peter o kidsen hemma med förhoppningen att det går fortast så. Trist att åka ensam bara.Få se om det blir nåt vatten...

Publicerad 2014-07-31 18:34:12 i Hemma hos oss...,

Gamla pumpen går o går, läcker som ett såll.
Ny är införsksffad, naturligtvis måste någon modifiering ske. Utanpågängan ska bort (jo den är avtagbar men limmad...) så Peter gör ett eget specialverktyg för det. Sen borde det bara vara att montera den på plats. (peppar peppar )

Vi fick inte köpa den pumpen vi ville ha, de hade bara skyltexet kvar och det fick de inte sälja eftersom det fanns ett preliminärt leveransdatum långt fram (jo för oss som är utan vatten är 9 dagar långt), när jag kollade själv på nätet (brukar ta max 2 dagar om man beställer själv) så stog det att den var helt slut och det inte gick att säga när den skulle återkomma...

Så vi köpte den sämre, det vill säga plastgängor på allt. Då kan man inte byta ut grejer som slits utan att gängorna går sönder och det börjar läcka.Jag blir gaaaalen! (eh, ovanligt??)

Publicerad 2014-07-31 09:39:20 i Hemma hos oss...,

Nu när varmvattenberedaren är på plats... Jo det tog ju sin lilla tid, Rickard kan säga varmvattenberedare klockrent vid det här laget och Alice har börjat fundera på var vi har kallvattenberedaren...
 
Ja då börjar toan läcka... Peter har lyckats täta eller nåt, men ny toa är oundvikligt.
Såklart stannar det inte där, utan en slang på pumpen börjar läcka och tryckklockan slutar funka... Alltså den hänger sig hela tiden.
 
Såååå, reservdel?? Vi försökte, men det är specialslang så den vi köpte funkade inte och den har gått ur sortimentet där vi köpte den.
 
Sent igårkväll så hittade vi ett företag på nätet som tar hem delar till vår pump, så vi beställde direkt. Ny slang och tryckvakt ska komma från Danmark. Dock var det inte lagervara så det ska ta 3-6 dagar... Tveksamt om den håller till dess.
 
Så efter två veckor med "halvvatten" så blir det kanske en vecka helt utan då. Suuuuuck.
 
Vi har i alla fall sett ut en toalett som inte kostar allt vi har.
 
Nu hoppas vi på att vi INTE behöver köpa ny pump.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela