NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Sockertorsk!!!

Publicerad 2014-06-30 21:22:12 i Hemma hos oss...,

Men nu blir det amdra bullar!
Från och med nu är det sockerstopp!
Inga kolhydrater på ett tag.
Till min hjälp tar jag appen Lifesum, som inte bara hjälper mig att hålla koll på protein, kolisar och fett utan också vet exakt hur många kalorier om dagen jag ska äta för att tappa ett kilo i veckan. För nu är det inte bara kondisen det gäller utan även pluggkilona som smög sig på lättare än gravidkilona. Nu får det vara nog!
Jag firar denna "nystart" med feber och ont i huvudet! Jaja, ska det va jobbigt så ska det.
Var länge sen Polly påsen var så efterlängtad.Västkusten!!!

Publicerad 2014-06-30 19:07:35 i Hemma hos oss...,

Jodå, vi trotsade tromber och ösregn och åkte i alla fall! Det började skvätta lite redan hemma, men vi packade och kom iväg utan att bli blöta!
 

Första bilden är hemma och den sista är lunchstoppet i Kungsbacka.
Svårast på ditvägen var att hitta någonstans att äta det medhavda fikat, det regnade ju så!! Så det fick bli i bilen, inte så mysigt som jag tänkt.
Sen att all lunch intogs på McDonalds (jo,vi vart nedröstade) bidrog inte till mysfaktorn...
 
Vi tog vägen över Göteborg trots tveksamheter då vi varit där några få gånger och alltid åkt bort oss totalt... Men denna gången gick det bra, även om jag kände mig måttligt stressad över fyrfiliga vägar där en av dem plötsligt bara försvann åt något annat håll... Så stressad att det faktiskt blev en annan väg hemåt, som visade sig vara superbra den med. Bättre, typ.
 
Väl vid Campingen så var det bara att slänga in grejerna i stugan och bege sig ner till havet, nyätna som vi var och lägligt nog hade det precis slutat regna!! Man kunde fortfarande se vattenpölarna!
 

Ca: 100 meter till vattnet, det var varmare än vi trodde, kidsen vart överlyckliga! Syns tydligt på denna underbara bild på Emma, synd att den blev lite suddig!!
 

De bytte om illa kvickt, badade tills de blev blå (hmm, bara killarna som blev så kalla förstås..)
 
 
 
 
 
 
Rickard fick se sin första manet! Det var så kul, ni skulle hört hans förtjusta skrik när han vågade känna på den!!
 
Emmas tog priset!!
 
När de började bli kalla så lockade vi upp dem på klipporna för lite "torrare" aktiviteter, i hopp om att de skulle bli lite varmare... Och jo, det blev riktigt varmt uppe på klipporna när solen tittade fram! Det blev en lång stunds solande, snäckskalsletande och klättrande på klipporna, min favoritsysselsättning som liten... Kändes speciellt att vara där med min egna lilla familj nu..

Peter ringde hem och kollade vädret, hemma regnade det! Kändes så gött då alla varit så skeptiska (Emma, och Peter bland andra) till vädret och det var ju till och med tal om att ställa in!
 

Men SOL fick vi! Inget regn (jo på natten när vi sov) så vädret är vi nöjda med!!
 

Sen blev vi hungriga och återvände till den blå stugan för lite korv med bröd!
 

Från vårt köksfönster såg man havet!!
 

När vi fått i oss lite så tänkte vi ta en promenad, det tänkte inte barnen som bara ville bada. Men vi fick till en liten runda runt campingen, mycket stora och fina husvagnar att titta på! Och så tog vi en sväng upp på kullen och kollade in småbåtshamnen. Där var det lite lugnare vatten så det gick att se krabbor och maneter "in action" liksom.
 

Alice och Rickard uppskattade promenaden, de andra två väntade bara på att få bada igen, vilket de fick göra på tillbakavägen.
 

Sen blev det lite kvällsmat, Coca cola och chips. Vi tänkte att de fick vara uppe så länge de ville, men de stupade vid åttatiden!! Även Emma!! De måste varit redigt trötta för de tog även sovmorgon (nåja, till 7), vi fick dricka morgonkaffet ifred och hann ändå fota dem!! Såhär såg det ut 06.30:
 
Så roligt vi hade!! Men det är verkligen inte vilsamt att åka på en sån här resa med 4 små barn! Full fart hela tiden! Dock har de skött sig kanon hela tiden! Så förutom att det blir väldigt högljutt stundtals så var det jobbigaste på denna resa att Rickard sprang iväg och försökte öppna grannarnas bilar så fort man tittade bort en stund!
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela