NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Introduktion...

Publicerad 2014-03-31 22:04:27 i Hemma hos oss...,

Idag var första dagen på praktiken, var hemma vid två men ändå helt slut! Så mycket ny info och spänning! 

La mig på soffan en stund och bara var. De två hemma varande barnen klättrade på mig och busade och gosade omvartannat. 

När vi kände oss nöjda så tog vi vagnen och promenerade till brevlådan, Peter hängde på han med, sen svängde vi in hos svärisarna och fikade samt norpade med oss de andra två så vi blev alla hemma igen.
Välbehövlig solpromenad. Behövde ladda liksom, inte helt frisk än, ska vänta ett tag till innanjag börja springa igen. Få se om det dröjer  en hel vecka, eller?
Klantiga jag tittade fel på medicin i skåpet, när jag skulle ta fram nu pulmicort så stod där en oxis i stället... Panik, inte läge för glapp nu. Nytt recept beställt och så länge får jag dela med Axel. Enda fördelen med två astmatiker i familjen!Imorgon börjar jag med en c tur på min avdelning. Lite blandade känslor, superkul och allt men jag kommer ju typ inte träffa barnen förarens på torsdag eftermiddag! Om det inte var för att det är påsklov snart och Axel har så svårt att gå tillbaka till dagis efter en ledighet så skulle de få vara hemma. Hmm, kanske de kan va hemma på onsdag? Vi får se.. Måste ju plugga också. 

En timme!

Publicerad 2014-03-29 20:40:45 i Hemma hos oss...,

Ja det här med att skicka fram klockan en timma är ju inget jag gillar i vanliga fall. Känns inte vettigt nånstans att ändra tiden, vare sig det är höst eller vår. Men det är bara o gört. Och what the heck liksom, skrivarbetet är klart så morgondagen funkar ändå, vi kan hoppa över en timma och så tar vi resten av tiden till räkningar och deklaration.

Det kunde varit en soft lördag!! (Dagen efter)

Publicerad 2014-03-29 09:14:31 i Hemma hos oss...,

Jahupp, dagen efter idag då!! Känner mig en smula mindre uppjagad. Det kunde som sagt varit en lugn lördag, eller ja, det ska det väl bli. Jag ska försöka göra det där kultur och genusarbetet, det borde gå, det ska ju bara vara 2-3 sidor och det vore najs att ha klart innan praktiken!

Igår då, jo jag hade ju examination på KTC. Vi var tre i varje grupp så det var inte så farligt nervöst. Examinatorn var en trevlig dam som skojade mycket. Hon hade med sig tre lappar med två moment vardera på som vi fick dra lott om. Jag fick venprovtagning och oxygenbehandling. Helt omöjligt att veta hur det gick... Men på det hela taget kändes det ok, men så glömde jag bort edta-rör i rör ordningen. Suck, ja det kan man ju kugga på... I nästa vecka kommer resultatet...det vore så skönt om detta har gått vägen. Tentar hellre om läkemedelshanteringen ju...

Efteråt åkte jag och köpte bromsbelägg till Toyotan och handlade en sväng på Coop.
Meningen var ju att jag skulle åka hem och skriva mitt arbete, men det gick ju inte. Så efter käket så tog vi en promenad allihop, Peter behövde hämta sin bil hos sina föräldrar (svärfadern besiktigade den igår), vi andra bara gick. Hemma igen så bytte Peter mina bromsbelägg, det gick snabbt och smidigt och nu kan jag bromsa så bra så!

Alltså, fortfarande lite "brunt" ute, men definitivt vår! Gula tussilago i dikena förståss!


  


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela