NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Traktorfeber...(lite iallafall)

Publicerad 2014-05-31 19:16:42 i Hemma hos oss...,

Mmmm... Nu är den hemma, jag tror alla är nöjda med vad de ser.
Jaja. Man ska ha traktor när man bor på landet. Denna har servostyrning och värme i hytten. Och fungerande vindrutetorkare, det ni! (hihi)
Nu är den hemma iallafall.Själv har jag tillbringat förmiddagen framför datorn med plugg. Inte mycket kvar av denna termin nu, kämpar in i det sista. Men nu är nästan halva sista uppgiften klar, så i morgon tar jag ledigt. Vi behöver handla och så ska vi hämta Emma som är hos kusinerna i karlskoga.Gräsänka.. (traktor)

Publicerad 2014-05-30 17:57:03 i Hemma hos oss...,

Vad ska man säga? Blev plötsligt gräsänka såhär på fredagskvällen...
Denna goding har tydligen maken dreglat över varje dag när han åkt hem från dagis med barnen. "Där står min traktor", brukar han säga till Axel.
Så när den dök upp på blocket var lyckan total! Bara att åka, minnet av traktorn han snuvades på förra våren svider fortfarande. Så nu släppte han allt och åkte, med löfte om att ta hem den bums.
Skönt att den fanns hyffsat nära då!!Meeen ÅÅÅååh vilken pärs!!

Publicerad 2014-05-28 12:52:02 i Hemma hos oss...,

Det började redan igår, när uppgiften skulle lämnas in. Allt gick bra, tills jag kom på att jag skulle ändra lite. Klockan var ju bara 11, så jag tänkte att jag hinner... Så in på plattformen för att ta bort min och på något sätt försvinner inte bara min utan även en annan gruppmedlems arbete... Jaja, tänkte jag, den kan ju inte vara borta på någon mer sida än min?? För säkerhets skull mejlade jag tjejen så hon kunde dubbelkolla. Jupp, den var borta så hon fick lägga upp igen!! Helt sjukt att vi kan ta bort varandras ju!! Skrämselhicka deluxe! Tänk om hon inte sett mitt mejl!
 
Så idag var det dags att granska varandras arbeten! Jag fick ju kaffet i vrångstrupen när jag läste granskningen av mitt... Totalsågad blev jag och ja, jag läste det till frukost för det var upplagt före 9 trots att granskningen skulle ske mellan 9,15-17,00. Hon hade nog glömt att läsa uppgiftsbeskrivningen i Studiehandledningen för hon hade inte med mycket om det vi skulle granska. Uppgiften var att granska varandras granskning av websidor med info om omvårdnadsdiagnoser...
 
Jag fick bland annat höra att det inte ser bra ut att blanda engelska och svenska (inte ett ord engelska i texten hade jag) och att jag kopierat ett stycke från en källa utan att skriva att det var citat. Och det är lika med fusk ju, så det kändes lite som en käftsmäll... Ja, det var citerat, men eftersom det var mer än 40 ord så hade jag istället förminskat texten och gjort indrag, helt enligt apa:s referenshanteringssystem, det kallas blockcitat. Om hon nu inte visste det så borde hon väl reagerat på att texten såg annorlunda ut och kollat upp det.
 
Jag hoppas nu bara att de som läser hennes granskning också läser mitt arbete lite noggrannare än hon gjort.
Och så hoppas jag att detta inte påverkar mitt betyg.
 

 
Nu ska jag ladda om och åka på utvecklingssamtal med Emma. Omdömena jag sett i förväg såg kanonbra ut, så det blir nog inga problem.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela