NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Mammans tur..

Publicerad 2014-11-26 22:35:09 i Hemma hos oss...,

Äääntligen har Peter fått veta hur han ska jobba, det blev fortsatt kvälls skift fram till jul. Det är inte så snabb info därifrån, fick slänga ihop dagis/fritids-schema på stört när jag fick sms från maken.
Skäms lite när vi komet med så kort varsel.

Här hemma har det inte blivit många knop gjorda, jag har iallafall fått klart min PowerPoint till seminariet på fredag. Sen kröp febern upp till 39 lagom till jag skulle hämta barnen. Min tur att må skruttigt en stund då..

Åkte lite tidigare i hopp om att hitta Axels fröken, han ville att jag skulle prata med henne om ett barn som bråkar med honom. Vet inte vad jag ska säga riktigt men får väl nämna det. Fick inte mycket från Axel och när jag frågade om han var rädd att åka till skolan så svarade han; Mamma, jag är inte rädd för någonting.
Men uppenbarligen är något jobbigt, för han brukar inte ta upp sånt här.


Hipp hipp hurra!!

Publicerad 2014-11-25 20:39:02 i Hemma hos oss...,

Japp det är min födelsedag! Lite ensamt såhär på kvällskvisten när mannen är på jobbet och barnen sover, men det är väl att vara vuxen antar jag. 

Dagens glada nyhet är att Peter fick veta att han förmodligen får förlängt jobb efter nyår, väldigt skönt besked såhär före jul. Imorgon får han veta om kvällsskiftet fortsätter. Vi hoppas det är slut på det nu, för det funkar inte riktigt med familjen, för mig och barnen har det gått bättre en förra vändan med kvällsskift men för Peter har det blivit sämre. Han får inte sova mycket stackarn, det finns ingenstans att ta vägen liksom, vi bor för trångt för nattjobb och fyra små barn
Nu ska jag moffa lite, fick choklad av svärmor och det tillåter jag mig på min födelsedag!

Och födelsedagspresenten fixade jag själv, så nu funkar internet på telefonen igen och jag kan blogga härifrån igen. Ett plus är att minitangentbordet funkar till den oxå!


Dagens Tentaångest..!

Publicerad 2014-11-24 16:32:08 i Hemma hos oss...,

Japp, då var den skriven, den "stora" omvårdnadstentan. Man kan tycka att den inte borde vara så stor på bara 3 högskolepoäng, men jag tycker nog den är stor när de klämmer in 86 poäng och en 4-timmarssittning... Det är ju betydligt mer än 7 poängs medicintentorna ju!
 
Nämen jooo... Det kändes riktigt bra, tills jag satt i bilen på väg hem och kom på saker som jag glömt att skriva... Som vilket blod man kan ge Anders som är A rh- . Jag skrev med nollan, visste att han kan få bara negativt blod men tror att jag skrev dit ett plus av någon anledning, men jag minns inte. Det jag minns är att jag glömde skriva det självklara, att han kan få sin egen blodgrupps blod, så där försvann ju en gratis poäng liksom...
 
Jaja, ingen ide att fundera mer på det där, om tre veckor vet vi svaret och innan dess är det en massa annat som skall pluggas in. Vi avslutar lite snyggt på fredag med ett seminarium i pedagogisk yrkesfunktion.
Sen börjar kursen jag fasat för i ett år! Vetenskaps metodik med förbättringskunskap II. Fy sjutton, men jag ska bita ihop och plugga stenhårt så man slipper göra något två gånger.
 
Märkligt är också att vi skulle få jullov, vi började en vecka tidigare för det... Dock inget som syns på schemat. Jag får väl anta att de där studieuppgifterna som löper över jul är väldigt lindriga då.
 
Livet som Mamma är ju sådär halvkul just nu, kidsen börjar repa sig lite från alla förkylningar men mamman börjar må sämre...(skönt att veckan blir lite lättare nu då) Idag hade jag tänkt ha en ledig mysdag på eftermiddagen, alla barn hemma och bara mysa. Jamen tjena, det var mysigt ända tills de stora kom hem, hungriga. Och så gillades inte maten som erbjöds och så har det fortsatt. De två största bråkar heeeeeela tiden. Mysfaktor = 0 här hemma.
 
Annars har faktiskt Emmas humör stabiliserats en aning (peppar peppar) medan Axel börjat sura mer nu. Vet inte vad som är värst, vet att jag hade/har svårt att hänga med i Emmas humörsvängar, ena stunden åskmoln och i nästa solsken... Axel är istället såååå långsint så det blir helt omöjligt att få det att bli bra.
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela