NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Lätt huvudvärk..!

Publicerad 2015-04-29 14:44:53 i Hemma hos oss...,

Men nu är jag ledig!

Dagens tenta gick bra, grämer mig lite över att jag inte skrev appendicit som diffrentialdiagnos till Salpingit, men jag fic med utomkveds iallafall. Så en halv poäng kanske?

Sommaren närmar sig, så sakerna börjar pajja. Sen sist har vi lämnat in Axels cykel på verkstaden, ett tillverkningsfel som förra ägaren cyklat för lite för att upptäcka. Skulle annars gått på garantin, men nu är ju cykeln äldre än den ser ut. Men med lite omsorg blir den som ny igen.

Även iPhonen har åkt till verkstaden, kameran är trasig. Hoppas på snabb fix och gärna på garantin så blir jag nöjd. Det funkar inte riktigt att vara utan just nu. Vill kunna bli nådd ordentligt nu när vi har instabila gubbar i släkten. 

Annars är det dags att ladda med ledigt inför nästa kurs som startar på måndag. "Hälsoarbete ur ett Sjuksköterskeperspektiv"


Nä, nu ska jag slappa lite och sen betala räkningarna. Hoppas det blir lite pengar över till en grill! Vore kul att grilla i helgen!


Dagens utflykt resulterade i...

Publicerad 2015-04-26 18:01:53 i Hemma hos oss...,

...Gotlands tjejen Busan!!
Nu har vi bestämt oss, Busan ska få en Gotlandskille och så får det bli busungar. 
Tror det var rätt beslut, har inte sett henne så lycklig på länge!


Gotlandskanin blir mellanstor, 3-5 kg som vuxen, den är framavlad ur den svenska lantrasen som är utdöd nu. Den räknas som en lantras enligt Jordbruksverket och klarar sig bra ute året runt. Det sägs vara en väldigt social och lättlärd ras, vilket vi redan märkt. Busan var inte det minsta rädd, trots att vi var många som ville hälsa, hon hoppade runt och nosade och buffade på alla i tur och ordning.


Just nu bor Busan i Emmas rum men så fort hennes utebur anländer så flyttar hon ut i trädgården. 
Har tänkt ha buren uppe vid huset så vi har mer uppsikt än om den är vid ladan. Hon ska vara Emmas, men vi håller ett vakande öga över det hela. Tror Emma kommer klara det galant, men så finns det ju tre små medhjälpare som vi får försöka hålla koll på.

Vikingadag på Högan!!

Publicerad 2015-04-25 16:00:58 i Hemma hos oss...,

Som vanligt får man helst inte fota och gör man det så får man inte lägga upp bilder, kan ju kvitta nu när kameran på mobilen är paj... Hur som så får man inte blogga bilderna.. Asså det blir inga bilder från barnens event genom åren för jag törs inte ta upp kameran när de säger så!
Jag har iallafall köpt örhängen på marknaden, dem ska ni få se!!
(Jo för kameran kan ta närbilder fortfarande, blir suddbilder en bit ifrån)


Fina va? Helt i brons, tänker att det blir lite vardagsfint liksom.
Efter vikingadsgen var vi och handlade lite kaningrejer till Busan som flyttar in här i morgon!Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela