NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Inget dagisfoto

Publicerad 2015-09-29 21:19:53 i Hemma hos oss...,

I år blev det inget dagisfoto. 

Jag tyckte det var skoj att de blev fotade, ville gärna fläta och klä upp dem lite. Men nä, det glömde vi bort varje gång... Så det blev "naturliga" foton, lika bra det. De har varit så fina på fotona iallafall.

Så i år fick vi brev om att det inte blir något dagisfoto i år. Personalen tycker att det blir för jobbigt för en del av barnen. Ja det kan man förstå, det kommer ju en okänd människa och ska fota dem, de ska sitta ensamma på en pall och le på beställning. 
Eller nja, förra året log Alice första gången på dagisfotot. Rickard ser lite osäker ut och Axel som går i ettan och blivit fotad nu i år släppte första leendet denna gången. 

Kan tänka mig att det blir en del merhobb för pedagogerna också, Rickard går och gömmer sig när han blir osäker och obekväm.

Näe, det känns helt ok att det inte blev något. Dagis behöver få vara en trygg plats alla dagar. 

Tack för uppmärksamma pedagoger!

Lchf

Publicerad 2015-09-27 20:50:04 i Hemma hos oss...,

Näe nu får det vara nog med LCHF-fanatiker. Jag har provat och tyckt det funkat, sett några oroväckande bieffekter som jag snart kommit ifrån. Helt okej med att det funkar för vissa. Men när jag ser folk avråda andra från att äta statiner de fått ordinerade av läkare för att de har en överhängande risk att få hjärtinfarkt eller stroke, då blir jag rädd. Hur kan man våga sig på det utan att ha samma kunskap och ha förstått vad som fått läkaren att anta detta? Något jag lärt mig under sjuksköterskeutbildningen är hur lite vi vet. Visst, det är otäcka biverkningar av statiner. Men jag har också sett hur man ser ut efter en stroke. Få hittar vägen tillbaka. 
Och dina glucagonreserver i levern! Läs på om dem! Vet du vad de är till? Visst de försvinner efter ett tag med strikt LCHF, och det funkar. Men vet du om det går bra ifall du råkar ut för något? Ett olycksfall? Eller en operation som faktiskt kan orsaka diabetes för en stund. Då vill man ha sina reserver.

Eller ni som råder stackars människor med gallsten att äta mer fett för att "skölja rent". Ni har uppenbarligen inte läst på. Eller haft gallsten. När en sten fastnar är smärtan obeskrivlig, minns inte mitt första anfall, men jag hade visst klätt av mig naken. Tur att jag var hemma. Smärtan släpper efter tillräckligt med smärtstillande, eller när stenen passerat. Nya kommer. Om den fastnar och inte kommer ut kan det bli akut operation. Annars får du vänta på din tur.

Höst..!

Publicerad 2015-09-20 16:25:52 i Hemma hos oss...,

Och jag har knappt märkt det. Fortfarande är det rätt varmt, men rätt vad det är så kommer kylan.
Har suttit med näsan i den där uppsatsen hela tiden. När jag inte gjort det har det varit sjukresor med barnen och min egen stressrelaterade huvudvärk. Och lite jobb på det.
Idag strular tekniken, så jag tog mig ut lite istället för att fortsätta bråka med datorn. 
Och då var den här, hösten. Sista hölasset står kvar på gärdet, regnet kom och ladan/ladorna är fulla.
Nästa höst ska jag stanna upp och njuta. Förhoppningsvis finns det då lediga dagar ibland. 


Fortfarande känns det att någon fattas. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela