NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Jag jobbar...

Publicerad 2016-04-24 01:50:43 i Hemma hos oss...,

Jo, så är det. Att vara sjuksköterska innebär att man kan jobba hur mycket som helst har upptäckt(skönt att man trivs på jobbet). Som tur är är det ganska ok här hos oss och även om dessa två nätter är kvalificerad övertid så är de ändå på frivillig basis. Vi behöver pengar, dels lider vi fortfarande lite av det fattiga studentlivet, mycket vi behöver komma ikapp med. Jag behöver en ny bil, en som startar. Nyligen försåg vi kidsen med nya cyklar. Det är ju deras transportmedel härute i skogen, så det kan vi ju inte snåla in på. Alice och Rickard fick budgetvarianten från Biltema, Axel fick sin cykel förra våren och Emma fick en ordeltlig vuxencykel. Hon är stor nu, min förstfödda. 
Vi testade på en närliggande skogsväg!
Tänk att Rickard cyklade utan stödhjul när han var två år!! Visst han fyller ju tre i november, så det var ju nära tre(hösten), men tidigt ändå!!
Emma fick sin cykel förra fredagen och cyklade så mycket hon hann på helgen, sen blev hon sjuk. Men hon är nöjd trots allt.
Annars knallar dagarna på, jag har iallafall en dag ledig i veckan. Hoppas på att jag vaknar tidigt på måndag så jag kan hämta knattarna tidigare, märkte att det gjorde stor skillnad när de kom hem tidigt i fredags. De långa dagarna blir jobbiga för dem.

Det finns ju roligheter hemma också!


Vi är på plats...

Publicerad 2016-04-16 15:27:23 i Hemma hos oss...,

... I stationshuset i vreten igen. 
Bastuvagnen är nästan klar, brorsan har verkligen fått till det, nu finns där både dusch och toa samt värme (förutom bastun då.Barnen är på plats i tunnan, jag och Peter är lite skruttiga fortfarande och vågar inte riktigt.
och syrran slank visst i...

Solen lyser med sin frånvaro, så vissa behöver värma sig...
Eftersom det varit några incidenter med badtunnan under hösten/vintern så var brorsans födelsedagspresent given.

Jag tyckte inte den som hör till tågvagnen höll måttet, även om den är kul att se på! 
Och där var byggmästaren själv, mycket fina detaljer har han fått till.

Äntligen kväll!!

Publicerad 2016-04-10 19:38:35 i Hemma hos oss...,

Tänk att man kan tänka så om helger...(okej, jag har två lediga dagar kvar..)
Det började redan i onsdags, då vi upptäckte att ett av barnen har en liten larvig parasit... Ett samtal till VC på torsdagsmorgonen till VC och så fick hela familjen varsitt piller att svälja. Och sen började saneringen. Till att börja med alla sängkläder och handdukar varje dag, damma och moppa så mycket vi hann då vi faktiskt jobbade torsdag/fredag. Vi växlade upp på lördagen (och jag fick feber) och idag var det final med klorin och tvätt av soffa (vilket för övrigt behövdes ändå).
Medan tvätten hängde i hettan (eldade hårt i bergslagskaminen) så smet jag ut och fick lite sol samt fixade ny sadel till Alices nya cykel. Det funkade, nu törs hon cykla på den nya. 

Peter fixade sommardäck på bilarna.

Och en titt i laggårn blev det, där hittade vi chokladlamm. Så söt, finns ett ljusare brunt också. När vi gått därifrån föddes årets sista lamm.

Sen hade soffklädseln torkat, så efter varm choklad fika så återställdes soffhörnet. Filtar och kuddar får vänta, fortfarande kö till tvättmaskinen.
Ryamattorna är ett minne blott. Vi hänger dem i badstugan över sommaren tror jag, så får vi se hur vi löser tvättning av dem. Sen har vi fått lite positiva besked om huset vi bor i, vilket betyder att jag nu kommer växla upp köksplaneringen och således planerar vi för att köpa och bo kvar. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela