NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

God jul!!

Publicerad 2016-12-24 19:29:24 i Hemma hos oss...,

God Jul från Stonehill!! ❤❤❤

Själv har jag haft en "alvedon/Ipren-frisk" dag. Vi tog tidig kväll och febern återkommer så fort tabletterna slutar verka.

Funderar på om jag ska göra som kollegan på VC tyckte när jag ringde och tiggde hostmedicin som jag kanske inte behövde... Börjar kanske bli dags att fråga doktorn.

Sjuka barn, en del mer andra mindre!

Publicerad 2016-12-13 18:39:05 i Hemma hos oss...,

Igår kväll var det Lucia på dagis, jag åkte dit och tittade, åt en lussekatt och så smet vi betydligt snabbare än tänkt då Rickard var så trött. Han hade ju varit där sedan 06.00. Tog ett litet foto när vi kommit hem då det känns lite olovligt att fota på dagis....  Detta får på inga villkor komma ut på sociala medier var det nån som sa. 

Jag fnissade lite för mig själv, det lät så roligt. Såklart så lägger jag inte ut andras barn på min Facebook om de inte själva vill, men lite trist är det med så hemligt luciatåg. Annat var det på min tid(hehe) då fick vi lussa på folkets hus, och Nerikes Allehanda kom och fotade. Dan efter var vi i tidningen. Varje år typ.

Här är min tomte:

Axel gnällde på halsont och var tät i bröstet innan läggdags. Men efter lite inhalationer så kunde han sova iallafall. 

Så lite otippat var det ju att det var Rickard som vaknade sjuk inatt. 01.15 stod klockan på när jag hörde honom tassa förbi för att gå på toa. Det var ju ett framsteg han jag tänka innan jag hörde att han var ledsen. Det var bara att kliva upp. Han fick nässpray efter att jag konstaterat ont i örat, sen fick vi sällskap i sängen. Tillslut somnade jag med en ledsen kille på armen.
På morgonkvisten kom febern, men jag tror inte det har värkt hål. Kan det vara slut på alla öroninflammationer nu? Att det läker ut innan liksom? Jag ringde inte VC denna gång då de sa sist att han bara behöver AB om det gått hål... Ja, det kanske funkar nu då om han klarar det, fram till förra året resulterade ju varje förkylning i sprucken trumhinna och då kändes det lite hopplöst.
Örat är bättre, men nu har han fått något i ögat. Tror det går bra med det också, en klassisk dunderförkylning bara. Men jag blev lite full i skratt när han undrade när vi skulle ringa doktorn.. Vad då då? Undrade jag? "Jo, jag vill ju inte bli blind" sa han då.

Vi hade soffläge hela förmiddagen efter den korta natten. Jag blev lite sned i nacken på köpet!


På eftermiddagen blev det lite ofrivilligt storstäd i köksskåpen. Skulle slänga ihop en saffransdeg och då upptäckte jag några oönskade kryp i fröpåsarna. Efter lite googlande så hittade jag dem, ofarliga men ack så otrevligt. Skulle vara vanligt i ekologiska frön och gryn. Efter en koll i skåpet så hittade jag deras ursprung!! Mina fröknäcke som jag beställt från nätet. Dyra och ekologiska var de. Och jag gillade dem inte, så tre kartonger oöppnade samt en öppnad. Där fanns mest kryp i både bebis och vuxen form. Så nu har jag slängt ALLA torrvaror och torkat ur skåpen.
Nästa drag är att åka till Ikea och köpa förvaring som går att stänga ordentligt, glasburkar tänker jag. 

Bullar blev det iallafall, hade mjöl i glasburk.
Oj vad nöjd jag är med bakbordet!! Synd att jag tycker det är så tråkigt att baka! Men det gick fort iallafall.

Sen kom de andra hem... Axel är ju inte i form han heller riktigt, få se vad det blir av det. Kan ju säga att ha krassliga ungar hemma är ju ingen dans på rosor... De rök ihop direkt och Rickard grinar för allt idag. Suck.

Winter is here..!

Publicerad 2016-12-02 20:12:28 i Hemma hos oss...,

Och mina underbara vinterkängor faller isär snart. Jag har sytt ihop fodret några gånger och på utsidan på ena ser det ut som någon tagit en tugga(syns inte så mycket dock..) eftersom jag fastnade i rulltrappan i Marieberg Galleria för några år sedan.
Jag har länge varit sugen på Uggs men backat på grund av priset. Nu fick jag en rabatt kod i födelsedagspresent av footway så jag tänkte slå till på dessa:

Men de är fortfarande fasligt dyra och jag ville ju ha en annan färg egentligen... Men idag när jag och Rickard var iväg och handlade så smet jag in på scorrett och testade Canada snow boots, liknande uggs(inte samma, jag vet) och det var tillräckligt för att stilla mitt begär. Jag får inse att det inte är riktigt vad jag behöver här ute i skogen.
Istället snöade jag in på Sorel caribo som jag provade på xxl sport! Så nu har jag beställt ett par på sportamore eftersom de inte hade färgen jag ville ha på xxl. Det blir nog bra, ull i dessa med och de verkar vara som gjorda för mina KalleAnka fossingar! Kunde ha min rätta storlek tillochmed, annars brukar jag alltid få gå upp en eller ett par storlekar för att få rätt bredd! Så dessa blir det:

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela