NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Jag morrar!!

Publicerad 2016-01-25 20:34:12 i Hemma hos oss...,

Våran sista kurs är ännu inte avslutad, vilket innebär att vi inte kan ansöka om vår examen. Det har gått en vecka och jag har alltså inte ens kunnat begära ut examen!!! Antar att det är lite leveranstid på den också, den ska ju komma med snigelposten. Först när jag har den kan jag ansöka om legitimation hos socialstyrelsen. Kursansvarig beklagar att det blivit något fel, men kan inte fixa eftersom universitetet är stängt. Någon har HOTAT. Gah!


Så då har det gått en dag till. I eftermiddags öppnade de igen, men vår kurs står fortfarande som oavslutad. Min chef undrar och väntar med spänning, ska jag hinna bli legitimerad innan jag är ensam på schemat?? Eller måste schemat läggas om!? Ja inte vet jag, inte ett skit kan jag göra åt saken.Första veckan!!

Publicerad 2016-01-23 17:24:40 i Hemma hos oss...,

Kan bara konstatera att jag valt rätt. Mina arbetskamrater är underbara!! 
 
Trodde dock inte att det skulle kännas sååååå nytt när jag ändå jobbat där tidigare! Men nu är jag där i en ny roll,
känns som det tar hundra år för mig att dela medicinvagnen!! Är också ganska panikslagen över att dela/göra fel!!
Kände mig ändå rätt lugn inför detta, på 7:an på slutet så delade vi på oss, jag och min handledare och jobbade paralellt men med olika grejer...  Men nu är jag min egen, och det är så läskigt. Hoppas jag vänjer mig snart!
 
 
Idag är jag ledig, vilket innebär att jag faktist kunde ta mina onda bihålor och lägga mig på soffan under eftermiddagen. Nu har jag varit snorig och förkyld konstant sedan oktober och ansiktet har värkt som om nån slagit en spade i ansiktet på mig sedan jul ungefär. Feber runt 38 vänjer man sig vid kan jag tala om och sen jag började ta ipren regelbundet håller sig även den i schack. Men nu börjar det kännas jobbigt. Är besvären kvar på måndag (ja vart skulle de ta vägen nu??) så tror jag det är dags för ett besök hos min vårdcentral. Något måste göras.
 
Så måste ju även skolan strula lite också, de hade slarvat bort ett seminarie vi gjort i november för några studenter, alla resultat kom inte in och vi har således inte kunnat begära ut vår examen, än mindre ansöka om legitimationen hos socialstyrelsen. Min chef frågar varje dag hur det går, dagen då jag ska gå själv närmar sig ju i snabb takt och då måste legitimationen finnas!! Gah! Hoppas att kursen är avslutad på måndag så jag kan ansöka om examen iallafall!

Examenshelg!! Nu är jag sjuksköterska!!

Publicerad 2016-01-18 09:39:00 i Hemma hos oss...,

Det har varit fullt ös nu sista veckan, finalen startade egentligen i onsdags då jag började dagen med det sista examinerande seminariet, det handlade om yrkesrollen. Så lunchade jag lite och fortsatte med slutbedömningen. Allt gick bra och jag blev godkänd! Så då var det bara att göra de två sista passen och vips så var det klart!
 
På fredagskvällen firade jag med tjejerna som jag hållt ihop med de här åren. En av tjejerna hade ordnat champange från frankrike, hon och hennes man importerar själva. Så en riktigt fin flarra blev det, 3 liter!!
 
 
 
 
Vi käkade gott också, underbart fin dukning!! Hon kan det där vår vän!
 
 
Sorry för suddiga bilder, de är så bra de blir med tårfyllda ögon och ett par glas skumpa innanför västen!!
Till efterätt åt vi godis, kex och ost och lite jellyshots!! 
 
 
Det blev inte så sent eller vilt, vi är småbarnsföräldrar allihopa och samtliga hade haft vfu på dagen. Klockan 23 begav vi oss hem för att få lite sömn inför lördagens examen.
EXAMEN!! Kan knappt tro det!! Men i lördags så tog jag alltså äntligen examen!! Nu är det bara förmaliteter kvar, betygen ska registreras så vi kan få vårt examensbevis och kan ansöka om legitimation hos socialstyrelsen. 
 
 
Helt underbart att vara klar! Äntligen!!
 
 
Fick så fina blommor och presenter. Fick även en slant som jag kommer använda till en sjuksköterskeklocka som jag ska gravera med datum och så. Tänkte även gravera broschen.
Hade en underbar examensdag, bara det att pappa inte var där. Men jag är övertygad om att han vet och kanske var han där, bara att vi inte såg.
På onsdag börjar jag jobba! Min första dag som sjuksköterska!! Och nu efter all praktik så är jag fortfarande helt övertygad att jag valt rätt, trots att många på vägen gjort sitt bästa för att övertyga mig om motsatsen. Tänk att psykiatri fortfarande är ett så känsligt ämne!!?? Både för patienter och de som jobbar där.
 
Idag har jag varit och lämnat bilen på verkstaden, dyrt men nödvändigt. Har ju 5,5 mil till jobbet så rullar inte bilen så blir det inget jobb och det är ju förstås ännu dyrare. Hoppas verkligen att det var startmotorn som var problemet. Det visar sig i morgon bitti. Det är ju bara första starten på morgonen som är ett problem, sen funkar den ju...

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela