NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Vilken underbar dag!!

Publicerad 2016-05-31 20:30:43 i Hemma hos oss...,

Vi startade dagen såfort sjusovare Alice vaknat, strax efter 8, jag lät henne sova eftersom det blivit många långa dagar på förskolan. Igår var hon sjukt trött. Rickard och jag var uppe vi femsnåret som vanligt.
När Alice fått frukost drog vi iväg mot Marieberg, vi började på Bauhaus. Där hittade jag en blomma till trappen:
Ett tvättmunstycke för bilen som passar på vattenslangen. Det funkade sådär, man kunde stoppa i en tvåltablett som tog slut på en tvätt, men jag såg aldrig nåt lödder...( Jo, jag tvättar bilen ofta på senaste tiden, hehe...)
Hittade till och med en födelsedagspresent till Emma där!!
Sen fixade vi blomsterkransar till skolavslutningen... Det har vi inte haft förut eftersom jag är så allergisk, går ju inte att åka bil med blommor... Men nu finns det ju helt okej fake varianter! Kanske räcker till midsommar också!!??
Sen fick vi proviantera, det tar tid. Så mycket man måste ha jämt!! Hittat en ny funktion i nya bilen, man fäller upp en lucka längst bak och där ställer man matkassarna. De passar precis och sen trär man över ett gummiband så de inte tippar, kanonbra!! Får plats sex stycken lätt! Så är alla passagerare skyddade och matvarorna välter inte ut! 
Allt detta tog sån tid att vi fick åka via McDonalds i Brändåsen hem.
Väl hemma så planterade jag om tomaterna och ställde ut allt. Tomat, djungelgurka och ärtor får pryda trappen. Kanske att jag köper en jordgubbsampel att ha på solsidan senare...

Hmm... Några hinkar faluröd lär gå åt i sommar.
Mellan allt detta så har tvättmaskinen gått varm och kvällen avslutades med att familjens herrar fick fina sommar frisyrer! Vad jag gillar den nya Mooser-klipparen! Väl värt!
Ja där ska ju inte bilen stå, men det blev så när det var mycket att bära in och den skulle tvättas.
Känns som jag fick en del gjort som har stått på väntelistan ett tag nu så jag är nöjd med dagen. Så nöjd att jag tackade ja till en extranatt på jobbet!
Kände mig väldigt sliten i helgen, men efter denna soliga dag känner jag mig betydligt piggare! Är ju trevligt om plånboken fyller på sig lite inför semestern!

Sjöängen!

Publicerad 2016-05-30 01:26:01 i Hemma hos oss...,

Våra Grannar kommer senare än vanligt i år, så därför så håller vi ställningarna med gräsklippning i Stenhult och Sjöängen. Vi var i sköängen i början av maj, det är snart dags igen. Barnen tyckte det var kul, men hade väl önskat att det gick att komma närmre vattnet, nu var det så blött och geggigt.
Fanns dock mycket att titta på och greja med!!


Fina blommor!
Alice städar!

Axel hjälper till!
Rickard är snabb!
Peter kämpar på...

Tillslut får han avlösning:
Snart är det dags igen!! Då ska vi ta med alla nycklar.
Det var två nya lås men bara tre nycklar, så vi trodde de var likadana, men så var det inte!

Sista natten på detta helgpass.

Publicerad 2016-05-30 00:11:14 i Hemma hos oss...,

Duktigt trött nu, ska bli skönt att sova hemma imorgon! Sen är jag ledig på tisdag innan nästa nattpass tar vid.

Idag var det mors dag, jag blev firad av tjejerna och Rickard när jag kom hem. (Axel sov borta så han märkte aldrig av mors dag, hehe)
De här sista veckorna på maj och början på juni är verkligen fullspäckade. Det är jobb, bilverkstad och avslutningar på skola och dagis. Ska också försöka få till födelsedags kalas för Emms och Alice. Jobbar ju låååånghelg när Emma fyller och Alice har som bekant redan fyllt, det var fullt upp redan då. Så nu får jag styra upp något efter skolavslutningen men före midsommar tänkte jag.
Semestern känns låååångt bort tycker jag, fyyyy vad sen den blev!!
Och så måste jag komma igång med löpningen också!! Nästan så jag ångrar lite att jag anmälde mig!! Men det brukar kännas bra när man kommit igång. Ser framemot att få lite kondis igen!!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela