NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Det är lite trist på jobbet just nu, så jag begraver mig i I-lands problem!

Publicerad 2016-09-25 17:34:17 i Hemma hos oss...,

Jag har min hörna som behöver piffas till, här har jag tänkt den rosa brödrosten... så gick vattenkokaren sönder och vips fick jag nys om detta kit. Dock tyckte plötsligt maken att två maskiner i rosa blir för mycket..

Hörnan är ju lite grå och tråkig, så rosa hade definitivt piffat upp. Men den cremevita som dessutom hela familjen valt kommer förstås också funka. Jag har fått mandat att välja färg (tror jag), men vågar jag gå emot la famillia och köra på rosa?? Eller ska vi köra på klassiskt vit??

Murphy's back!! My kind of day!!

Publicerad 2016-09-14 20:02:29 i Hemma hos oss...,

Det började toppen. Blev upphämtad av goa kollegor och vi samåker till nya/tillfälliga jobbet. Väl där ringde jag e-tjänstekort för att få lite behörigheter. Bra att komma in och ut bortikring liksom. Nemasproblemas det fixar vi sa de. Men som vanligt med mig så strular det och inget funka. En låååång promenad(e-tjänstekorts kontor ligger på andra sidan sjukhuset) och lite klurande senare så löstes dock problemet. De hade lagt mina behörigheter på ett annat kort...

Dagen flöt på, dock lite segt eftersom det var ovanligt lugnt...
Vi åkte vid tre eftersom vi får åka på arbetstid. Jag hoppade av vid lanna där jag ställer bilen och gläds åt min extra halvtimma på dagen. Barnen nästa!
Vid Fjugesta fick jag tvärnita för framförvarande som kom på lite sent att den skulle svänga vänster.... Misstänker att det hände något då... Bilen blev lite konstig. Men jag körde på. När jag bromsade i Mullhyttan för att svänga till dagis så drog jag nästan ner i diket, väldigt svårstyrt... Okej, det gick bra, jag parkerade och vågade knappt gå ur o kolla vad som var fel. Punka kunde jag konstatera. Lite lättad blev jag ändå, var lite rädd att det hänt nåt värre med bilen. Ett annat barns pappa som kom samtidigt kom fram och erbjöd sig att hjälpa till och byta!! Jag är evigt tacksam!! Så jag plockade fram grejer, hissade ner reservhjulet och letade panikslaget efter låsmuttern!! Visste ju inte ens att jag hade en sån. Precis när jag förlikat mig med tanken på bärgning och ny bil så hittade vi den. Puh.

Sen fort in med Rickard i bilen och vidare i full sula (eller nja, så fort det går att köra med sånt där hårt nödfallshjul) mot gummiverkstaden i Fjugesta. Och lite telefonerande till Peter eftersom jag inte hann hämta de andra barnen då... Vi kom några minuter innan de stängde, en lastbil skulle byta däck före, så vi får vänta till i morgon. Tack för att det står ledig på schemat.
Ja, Peter är ju ledig denna vecka, men hans bil kan jag ju inte ta eftersom jag lämnade den på service förra veckan. Utöver den duktigt påkostade servicen så kom de på att en fjäder var av, så den skulle köras så lite som möjligt innan den 22 september då det fanns tid för byte... Suck. Ja den lär få åka till däckverkstan i morrn iallafall, för jag kör inte en meter till med det där specialdäcket! Hela bilen lutade ju!!

Väl hemma insåg jag att jag glömt jobbnycklarna i skåpet i omklädningsrummet på jobbet. My god vad pinsamt. Bara att lyfta luren och krypa till korset. Som tur så satt de kvar och är nu i tryggt förvar.

Som grädde på moset så har allt regnande kommit av sig, så vattennivån i vår brunn har sjunkit igen. Så tvättmaskinen står still. Blä!!!

Dagens sysselsättning!

Publicerad 2016-09-10 10:00:18 i Hemma hos oss...,

Jag målar. Holken runt kylskåpen ska få samma grå färg som köksluckorna, fodren runt dörren blir mörkt grå som golvsocklarna. Till min förtjusning så skiftar de i lila i vissa ljus!! Efterbild kommer i morgon om allt flyter på.

Peter roar sig med att laga ett fönster åt mamma. Vi var lite oroliga hur för hur det skulle funka att skära till ett så stort glas, det första gick bra iallafall, bara ett kvar nu så håll tummarna. Peter gör allt utom skälva glasritzen, av nån anledning har del lotten fallit på mig... Har funkat hittills även om jag tror att Peter skulle gjort det lika bra.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela