NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Nykomlingar!!

Publicerad 2017-04-28 20:40:58 i Djuren på gården...,

Jo jag gjorde det! Åkte till Vingåkersskogen och hämtade hem åtta Sussex White Colombia hönor!! Fick med en blandis höna på köpet, hon skulle blitt ensam annars ju! Maran/Isbar, så hon kommer nog lägga typ militärgröna ägg framöver.

De var ju lite större än väntat. Eftersom de bara är en vecka äldre än Créme Legbaren i ungdomsgården så var det ju där jag tänkte att de skulle bo... Men de är ju tre gånger större än dem så jag fick tänka om!! 


De var visst större än de äldre icakycklingarna också!! Men där får de bo!! Funkade bra ikväll.

Ica-pippisarna satt uppe på högsta pinnen och kollade fundersamt. De gick inte ner. Sussexarna var galet hungriga. De åt vilt, och var inte klara när vi lämnade bygget.

Kul att ha en maran!! Även om det är en blandis!! Älskar alla hönor!!

Backyard blend kan bli fine det med!!
Nya fina bilder i dagsljus senare!

Nykläckt och snart hönshus!!

Publicerad 2017-04-24 19:57:06 i Hemma hos oss...,

Jo, detblev några kycklingar i lördags. Men inge vidare kläck. Av 29 ägg blev det fyra små kycklingar. 


En maran, vi kan bara hoppas att det är en höna!

Tre Créme Legbar fick se dagens ljus, en höna och två tuppar blev det.

Den sjuka Ica kycklingen sov ett och ett halvt dygn, idag har hen ätit och druckit och högt och ljudligt talat om hur tråkigt det är att bo ensam i en kaninbur. Så hon fick flytta ut till sina polare idag och verkar nöjd med det.

Burrar upp sig gör hon lite fortfarande, men pratar och far runt, det kanske bara är så hon är? Ja, vi får se helt enkelt. 

Hönshuset börjar ta form, idag/kväll så satt Peter upp det sista i taket. Nu ska jag nog börja måla snart.

Jag klurar på reden också, man behöver ungefär två reden till fem hönor, vilket innebär att vi har förlite äggläggningsplatsker. Just nu funkar det eftersom alla inte lägger ägg än.

Jag tänker mig något sånt här:

Bygga själv eller köpa? Inte tänkt klart där heller. Egentligen ville jag ha något vertikalt, reden på längden på väggen så att man kan utnyttja platsen under, antingen till kycklingplats eller foderautomaterna. Vi kommer ju behöva ha golvytan fri så de kan sprätta runt på vintern när de är inne. Typ ett sånt⤵️.

Vi får se vad det blir, tänkte åka till Hova på hönsbytardag på söndag om vi hinner. Nu har ju hönshuset prio ett, men jag tänkte att man kanske kan få lite tips och idéer där.

De har växt!! (Ica hönsen)

Publicerad 2017-04-23 20:18:16 i Hemma hos oss...,

De är nu sex veckor drygt och har som sagt flyttat ut till de stora. Idag har de gjort lite utflykt utanför sin lilla säkra inhägnad som de andra inte kommer in i. 


Får passa på när de andra är ute!!

Tror faktiskt att det är två tuppar och tre hönor. Dejag tror är tuppar har slätare fjäderdräkt och rödare kam. Höna i mitten här uppe 🔝. Hönornas kam blir röd när de börjar lägga ägg sen. 

En höna mår lite dåligt och har fått komma in och bo i Skruffs bur en natt. Hon mår bättre nu, äter och dricker och verkar piggare. Vet inte alls vad felet var (kanske inget??) kanske blivit kall bara? Hon får bo inne lite till, så får vi se sen.

De burrar upp sig sådär när det inte är bra.

Skruff är helt bra, pungen har läkt någorlunda, den har skrumpnat och halva den skadade kommer nog att trilla loss. Ingen infektion och kaninen är på fri fot igen, nöjd och glad. Han gillar våra rabatter bäst med gropar. Det fixar han lätt.

Såklart har de andra varit ute de med!!

Och vårens äggrekord!! 

Nu vet jag att vi kan få tre vita och fyra bruna, alltså tre hönor kvar som ska starta äggfabriken!!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela