NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Ledig idag med!

Publicerad 2017-08-29 12:09:04 i Hemma hos oss...,

Det gillar hönorna, då får de ju lite ökad frigång!


Förkylningen har börjat backa, men jag softar idag med! Ska strax göra lite käk och slå in några presenter, någon fyller ju nio år i morgon!

Sen har jag en del att fixa med möbelskiftet på övervåningen! Ska bli så skönt med en skrivbordsplats, vill inte ha köket som kontor!

Tonåringen som fick den stora byrån vi hade vid trappen och det blev så bra! Dock blev hela gårdagskvällen en enda protest då möbelskiftet inte var önskat?! Något blev fel och jag förstår fortfarande inte vad, kvällen innan var vi ju överens. Hursomhelst så behövde hon ny byrå då de två små inte höll ihop längre.

Bjuder på ett par Skruff bilder också, jag hoppas verkligen att han får ordning på pälsen innan vintern! Han har liksom inte tappat förra årets vinterpäls helt än och nu ska han sätta ny vinterpäls samtidigt som han fäller sommarpalats och förra årets vinterpäls!! 

Frisse hönsen har flyttat!

Publicerad 2017-08-28 11:08:12 i Hemma hos oss...,

 
Ja, jag får påminna mig flera gånger varför det blev så! Vi gillar dem ju skarpt, men vi ska ju spara de större hönsen! Jag hade ju ändrat mig redan då tre av Creme Legbar hönorna flyttat med den ena tuppen, då jag räknat och insett att de visst kan stanna, de tar ju ingen plats! Men jag hann inte ta bort annonsen och jag tycker att det skulle vara fisigt att ändra sig så...  Jag såg visst så vissen ut när de åkt att Peter föreslog att jag skulle lägga deras ägg i kläckaren och det var nära att jag gjorde det, men återigen så får jag påminna mig om varför jag gjorde annonsen från början.
 
Tanken är ju också att nu finns det utrymme för några till av stor ras till våren! Jag är ju lite sugen på någon Plymoth Rock och kanske några Maraner av något slag, det blev ju bara en tupp av maranäggen jag köpte i våras. Eller så Kanske jag tillslut kan få mina Isabellfärgade Brahma?? Inte så troligt, de är ovanliga och jag fick ju min chans i sommras och tog den inte... 
 
Hur som helst så behöver vi inte fler ägg nu... Vi borde klara äggproduktionen utan Frissarna. 
 
Problemet nu är väl att Frissetuppen var vvår bästa tupp! Maximus är ju så gammal att han tar tupplurar mest hela tiden. Frisse har skött vaktandet. Det finns två ungtuppar varav den ena ska bli gryta såsmåningom, men de är inte så införstådda med vad deras jobb är ännu. De jobbar hårt på att charma hönor (som inte är ett dugg imponerade) och vaktar just inte nåt. Så nu behöver jag få tag på den där Sussex-tuppen som jag inte tyckte det var så bråttom med, Barnvelder arvingarna har ju ingen efterträdare förrens till våren.
 
 
Men han är ju snygg våran Maximus! 

Jag har kommit att gilla kollegorna på "tvåan"!

Publicerad 2017-08-25 22:37:00 i Allmänt, Hemma hos oss...,

Nu närmar det sig öppning i Karlskoga! Jag längtar tillbaka till vår avdelning och mina kollegor där. 


Sommaren på tvåan har varit intensiv, lärorik och spännande! 

Trots att jag jobbar på en psykiatrisk avdelning så har det varit mycket somatik. Jag tycker ju egentligen att det är roligt med alla medicintekniska moment, men jag har ju känt av att jag inte jobbat inom somatiken innan mer än en sommar på neurologen. Och det är skillnad i utförandet på en somatisk avdelning med alla hjälpmedel som finns.

Diabetes har jag lärt mig massor om! Från att ha varit något jag inte riktigt förstått och varit rädd för, så har jag efter en vecka med tät kontakt med diabeteskonsulten fått en annan insikt och förståelse för hur det funkar! 

Jag vill kära mig mer, både somatik och psykiatri. Får ta mig en funderare på det.

Roligt att få göra annat ett tag, nu är jag redo att komma tillbaka till Karlskoga.

Kommer att sakna kollegorna på avdelning 2. Alltid nära till skratt. 


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela