NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Gott Nytt År!! (Och ett par nya hönor)

Publicerad 2017-12-31 08:48:18 i Djuren på gården..., Hemma hos oss...,

Jul-Nyår går i snörvlets tecken. axel har mått sämst, idag tror jag Alice och Peter toppar ligan. Ingen av oss är riktigt kry. Vi kommer att fira nyår med oss själva, i vår egen takt med god mat och vila.

På hönsfronten har det varit lite sorg. En av Barnvelder hönorna blev halt för ett tag sedan, vi har avvaktat lite men förra veckan flyttade jag ut henne till ungdomsburen, där har hon fått vara med ungtupparna. Det är lugnare där(tupparna är så små) och så tänkte jag att hon skulle hålla sig stilla och läka i den mindre buren. Men hon blev inte bättre, tvärtom. Så igår fick hon vandra vidare.
Tidigare i veckan såg jag en annons på två Isabellfärgade Brahmor, dessa är så vackra och jag har fantiserat om såna sedan jag såg dem första gången. Förut har jag dock bara hittat dem i Skåne och uppe i mörkaste Värmland, så det har aldrig varit aktuellt. Dessa töser bodde i Järnboås utanför Nora, så när jag insåg att det blev en plats över i hönshuset så svarade jag på annonsen. 
Senare på kvällen åkte jag och Emma iväg på en roadtrip då. Naturligtvis började det snöa kraftigt och ju längre upp i kilsbergen vi kom ju mer snöade det. Men vi åkte småvägar i vår egen takt. På hemvägen blev det kisspaus mitt ute i ingenstans, vi trodde det var safe, ville inte gå för långt från vägen i mörker och snöyra och såklart kom bilarna på rad när vi dragit ner brallorna!!
(null)
Så åkte vi vidare, sikten var nära noll och vi visste inte riktigt vart vi var och fick förlita oss på gps:en som helt plötsligt sa: ta andra avfarten i rondellen in på ekersvägen. 
Jag skrattade lite och sa till Emma att på ekersvägen har jag bott, fast det var ju i Örebro det... och så åkte vi förbi Mellringe och insåg att Örebro var ju precis där vi hamnat. Blev ju en liten omväg, men nu visste vi iallafall var vi var!! Hehe..
Isabellorna blev installerade vid hemkomsten, de var lite slöa när jag tog upp dem då de somnat gott i lådan bak i bilen. Efter en stund så var de upp och gick och hoppade upp på pinnen direkt, utan stegen jag ställt fram då jag hört att brahmor är lite klumpiga. 
(null)
Nu ska jag strax gå ut och kolla läget, få se hur de passar in i gruppen. ❤️

Pre och post jultrött....

Publicerad 2017-12-27 19:15:55 i Hemma hos oss..., Shopping!,

Ja hej och hå, vet inte riktigt hur jag ska bli folk igen!  Det har varit intensivt på jobbet och hemma både före, efter och under julhelgen!
Barnen (Rickard och Axel) är förkylda så nätterna har varit sisådär. Och sen sena kvällar och tidiga morgnar på det. Och allt annat dom hör julen till. 
Strax före julstöket började så havererade Emmas nya skor, de som hon fick i tidig julklapp... Usch vad de såg ut... Först gnällde jag på henne och tyckte hon skulle vara mer rädd om skorna. Sen tittade jag närmre på dem och såg att det bara var ena skon som gett upp. Skumt, de såg inte misskötta ut alls, men sulan har gått av, sömmar släppt och bara drygt tre veckor gamla. Definitivt inte Emmas fel att ena skon inte höll måttet.

(null)


(null)

(null)
Som tur är de köpta på www.footway.se, så det var inga problem att reklamera. Ett mail, sen var det bara att packa ihop och skicka iväg. 
Emma hade redan tittat ut vad hon ville ha istället, nämligen höga Johnny Bulls stövlar. Javisst tänkte jag, nöjd över lägre klack och förhoppningsvis längre hållbarhet. Också de från Footway , där finns allt liksom.
(null)

(null)

(null)
Emma verkar nöjd!!
Någon mellandagsrea har vi inte varit på, men jag har faktist fyndat en grej på nätet iallafall. Något som det visade sig att både jag och Peter kikat på på varsitt håll. Jag för att kunna spela musik och Peter ville ha den för att kunna koppla upp elgitarren på ett smidigt sätt. På juldagen fick vi se den live hos brorsan och oj vad vi gillade! Och så fick den plötsligt fler användningsområden. Så när jag hittade den på rean (jag vet ju vad den kostade innan så jag vet att det var rea på riktigt) så var det givet. En Marshall Stanmore blev det. 
(null)
Superljud verkligen! Och inte gör det nåt att den är snygg också. Så nu hoppas jag att jag kan hålla mitt löfte om att elgitarren ska få en lättillgänglig plats på bottenvåningen. 

Vinter wonderland!

Publicerad 2017-12-16 17:27:30 i Hemma hos oss...,

Så kom vintern!
(null)

(null)

(null)

Jag älskart! Hade gärna gått en längre sväng, men jag har ju så ont i foten och kommer få lida pin för denna vända! Det kommer bli bra tror jag, men det tar sin tid. Mer om det en annan gång. 

Så fint att det kommit lite snö! Allt blir ljusare, barnen har något att göra ute och kläderna slipper bli så skitiga.
Hönorna skulle nog föredra mindre snö, men de är tuffa. Ut i snön ska de! Tar skydd under studsmattan när det är som värst.
(null)

(null)

(null)
Och efter att dessa bilder blev tagna har det snöat ändå mer! Kanske finns hopp för grundvattnet då?!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela