NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Bilen på verkstad och höns för hela slanten!

Publicerad 2017-02-28 20:45:15 i Hemma hos oss...,

Äntligen har bilen varit på verkstaden för den där motorlampan! Det kostade en del, men felen är fixade verkar det som! En temperatur givare för inluft och glödstift nr 3. Nu har jag åkt en del och kan konstatera att bränsleförbrukningen sjönk från 1,2 l/mil till 0,87 som det var innan. Jag är nöjd, för nu. Och backlampan lös inte....

I söndags kväll råkade jag se en annons i samma stund den kom upp, en tjej hade blivit allergisk och ville sälja alla sina höns! Till ett riktigt bra pris också. Rashöns!! Riktigt fina! Det var långt att åka, men närmre än Skåne och ett område som jag känner till någorlunda. Så jag slog till! 

Problemet var väl bara att jag var tvungen att komma på måndagkvällen då deg passade dem bäst, mig med förstås för jag hade planerat Alice till tandläkaren på ledig tisdag. Bara det att bilen var på verkstad och alltså var cykeln med till jobbet, ingen affär att åka hem och lämna cykeln innan, det skulle göra 6 mil och en timma extra.

Så jag fick stuva.

Det gick precis, ville ju inte ha cykeln bakpå bilen så långt och det kändes halvbra att lämna den. Inga liftare blev det! 

Hönorna är en grupp Barnvelder, en lugn tyngre ras som lägger lite större ägg. De är sååå fina. Funkade toppen med frissehönorna, tuppen var även snäll mot frissetuppen som dock klantade sig lite och blev satt på plats. Han blev till en början ignorerad av nya tuppen, men så anföll han en av de nya hönorna och då fick nya nog.

Han läxade upp frissetuppen ordentligt men ändå helt utan att göra illa honom, så det känns som en helt toppen tupp! Vilken auktoritet! Sen var det ordning. Frissetuppen är fortfarande lite konstig, stirrig och stissig. Få se om han kan få vara kvar, verkar ju galet om han inte är snäll mot hönor?

De är sååå vackra! Men nu är de både större och fler än vi tänkte från början, så vårens hönshusbygge får nog utökas lite. Just nu har de det bra i ladan hos fåren, gott om plats. En av de ljusa hönorna var väldigt nyfiken på fåren, hon hoppade upp och kikade på dem rätt länge. Och de kikade tillbaka!! 😀

Visst är hon söt!!

En Ayam Cemani fick vi med också! Så roligt, såna har jag bara läst om, aldrig sett i verkligheten. Det är en helsvart höna, de är alltså svarta inuti också.

Bild från Google, eftersom hon var så svår att fota i mörkret..

Jo, vår kråka är med på bild i gänget längre upp.

Och någon hade lagt ägg mitt på golvet!!

Lycka!!

Det här med bilen...(Behövs verkligen inte backsensorerna?)

Publicerad 2017-02-25 20:16:15 i Hemma hos oss...,

Jo, när vi var på bio så backade jag in i en betongvägg i parkeringshuset. Det är ju trångt och jag har stor bil. Var dock ut och tittade och hittade inte några skador på varken min bil eller väggen. Eller ja, det var måååånga märken på väggen just där, omöjligt att se vilket jag gjort... Bilen verkade hel där och då.

Väldigt smutsig var bilen förstås, det döljer ju repor och sånt. Så igår före jobb åkte jag och tvättade bilen, gick runt den före tvätt och fällde in speglar och kollade ordentligt bakifrån att den stog rakt..(jo jag har ju kört fast där förut..) Då såg allt okej ut.

Sen idag efter jobbet stannade jag och handlade och fick se reporna och att reflexen trillat loss. Det var första gången efter tvätten jag såg bilen i dagsljus. Inte så kul. Min teori är att reflexen lossnat i tvätten, eller efter. Eller så var jag blind när jag kollade runt?

Nu är det inte så farligt som det såg ut till en början. Det går att köpa en reflex och den borde bara vara att trycka dit. Reporna är på plasten, så inget som rostar eller så. Vi får slipa ner dem lite så blir de mindre iögonfallande. Det blir inget lacka om eller så, det är ju liksom såhär mina bilar är ju...

Problemet blir på måndag, när bilenskall till verkstaden för att felsöka motorsystemet, lampan som inte lyser längre... Nu lyser nämligen lampan som vill att jag servar backsensorerna. Dem som jag tycker jag inte behöver. Hur motiverar jag det till min servicekille? 

Eh jo, jag har visst backat på något...

Men kameran funkar så bra så jag behöver inte backsensorerna, så den lampan behöver du inte fundera på... Jösses, om jag kunde skicka bilen med någon annan...

Sportlov..!

Publicerad 2017-02-23 20:09:41 i Hemma hos oss...,

Jupp, idag tog jag med de två minsta på bio. Vi skulle se Vaiana i 3:d. Alice hade kollat in den i förväg i en tidning och Rickard hängde på. Spralligt värre var det redan ett par dagar före.

Vi parkerade långt bort så vi fick gå en bit. Men det gjorde inget, det var härligt väder och i Filmstadens parkeringshus eldades det bilar häromdagen, så där ville jag inte stå... Jag menar, oddsen för att det ska hända min bil nåt är ju ganska stora. Nu blev det inte värre än att jag backade på en betongvägg( ja det är ju trångt i källaren).

Jag var nöjd med att stå i ett välbesökt parkeringshus och så hade jag glömt att ta bort dragkroken så deg gick bra med både bilen och väggen...

Vad tyckte de om bion då? 

Jo, filmen var bra, det var vi alla överens om. Både Rickard och Alice tyckte dock att det var för långt med nästan två timmar. Rickard stog upp halva filmen när rastlösheten tog över (smart att vi valde plats längst bak!!) och så var han lite för lätt för stolen så han satt som en fällkniv ibland, när han inte stog på knä.

3:d upplevelsen gillade jag, vill gärna se något mer i 3:d. Barnen tyckte sådär... Rickard tryckte sönder sina brillor rätt snart och så ville han inte ha dem mer även fast jag fixade ihop dem... Kladdiga av smöriga popcorn. Så hans film blev suddig, det blir 3:d utan brillor. Alice gillade 3:d upplevelsen men tyckte inte om att ha glasögon på.

Jahopp, de vill gärna se film igen. Men inte på bio. Bägge var överens om att nästa film kommer hem på DVD och tittas på i soffan med möjlighet till paus. 

Jag instämmer, tyckte lite synd om dem ett tag, blev ju bra länge för dem att sitta still, ganska obekvämt också... 1,54 minuter plus en god stund reklam. Bio skickar vi de större barnen på de närmsta åren. Men nu har vi provat och det är de lyckliga över!!!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela