NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

❤️Min Goa IcaHöna!❤️

Publicerad 2017-06-24 19:58:24 i Djuren på gården...,

Jag har en höna som är så tam! Ja alla är ju tama och kommer springande när man pratar med dem och så. Men denna höna är lite extra, hon gillar att bli klappad och upplyft. 


Idag ville hon titta på min telefon, det fick hon förstås... Det blev några höns-selfies. Eller heter det hönsies??

Så gosig är hon!! Hon ser lite lortig ut, det beror på att den vita fjäderdräkten är blandad med ljusbruna fjädrar. 

Lysning!

Publicerad 2017-06-22 09:21:44 i Hemma hos oss...,

Sådärja, nu har jag lyst de 21 äggen. Det verkar vara liv i 5 stycken. Inte toppenutdelning alltså. 2 av dem är osäkra. Nu håller vi tummarna för att det blir någon höna iallafall!! 

Lägescheck!

Publicerad 2017-06-20 09:52:45 i Djuren på gården..., Hemma hos oss...,

Jo, nu har jag jobbat i Örebro en hel vecka, varav en helg. Det har ju gått bra!! Sen har det varit ovanligt lugnt på patientfrånten har jag fått höra, halva avdelningen var på permission i helgen vilket passade mig utmärkt. Jag fick gott om tid att bekanta mig med alla vrår i läkemedelsrummet och friska upp minnet på olika moment som jag inte pysslat med på ett tag. 


Hur som helst tycker jag det är kul, bra kollegor där inne i Örebro också. Och hittills har jag träffat någon Karlskoging varje pass. Det gillas.
Sen är det ju såklart så att man hade velat vara där man är "hemma". 

Örebro är fint, helt klart! Verkligen trevlig miljö utanför!

Det har varit skolavslutning och dagisavslutning, så nu har alla sommarlov vilket innebär att vi är ett härligt gäng i soffan framför sommarlovsmorgon nu när jag är ledig några dagar!

I torsdags så la jag 21 stycken Barnvelder ägg i kläckaren, vi har ju märkt att tuppen är gammal och sist vi provade var inte ett enda ägg befruktat. Men jag tänkte att vi måste prova igen, så nu när vi hade många så stoppade jag i dem i kläckaren. 


Det är inte dags för lysning förrens på torsdag, men jag har smyglyst några och sett liv i tre! Har inte lyst alla, men nu har vi hopp!! 
Behöver två hönor och en tupp, resten får vi sälja. Två av hönorna är lika gamla som tuppen så de håller nog på att trappa ner verksamheten.  Så nu säkrar vi återväxten och tanken är att vi inte ska behöva köpa djur i framtiden utan kläcka fram det vi behöver. Då är det minst risk att få in sjukdomar i flocken.

Det är förstås mer än 21 grader, den är på uppgång och stannar på 38 grader första veckan, sedan 37,7. Det gör jag för att efterlikna hönans cykel i möjligaste mån, de får nämligen en febertopp första veckan och ruvar lite varmare då. Kanske för att "kickstarta" äggen lite? 


Jo, sommarloggan är klar! Har smygstartat lite med den trots att vi inte har några Sussexägg än! Samma text är det förstås.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela