NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Woooho!!

Publicerad 2017-03-30 19:58:17 i Hemma hos oss...,

Jordbruksverket har äntligen sänkt skyddsnivån!

Hönorna kan få gå ut och sprätta!!

De har börjat försöka smita ut när man är där med mat och pratar lite!

Men men, få se om de vill sticka ut näbben i detta snöslask!!

En go tupp! Inte min förstås, vi firar på annat sätt!

Mina hönor kommer numera fram och frågar var jag har godiset när jag dyker upp.

Med antalet så måste vi utöka antalet matstationer, hittade en såååå läcker på granngården tidigare idag. Bra pris också, slog till direkt!! Så skönt att slippa plast!!

Äggrapport!!

Publicerad 2017-03-30 09:07:14 i Hemma hos oss...,

Det närmar sig! Igår fick jag ta bort ett dåligt ägg, det hade spruckit lite och läckte något. Det var ingen kyckling där inte. Det slank igenom tisdagens(den sista) kontroll. Så nu är det bara 10 ägg kvar av 20 som kom på posten. Äggen var svårlysta, några hade tjockt brun/grönt skal vilket gör att jag misstänker att de inte är helt renrasiga. Vi får se. 


Nästa gäng har korrekt äggfärg allihop. Ingen garanti det heller förstås.

Snickrat på ungdomsgården!

Publicerad 2017-03-28 16:25:28 i Hemma hos oss...,

Det blev riktigt bra! Satt panel på baksidan och förstärkte lite här och där. Sen fick jag inte upp värmen i huset så vi kunde inte flytta ut dem igår.


Idag skulle jag testa med en infraröd lampa istället för den i porslin som inte lyser... Då märkte jag att det var armaturen som det var fel på. Lampan lös inte, däremot blev sockeln och skärmen varm och det fräste lite. Tur i oturen att jag kom på det, för på lördag behöver vi två lampor oavsett om de är ute eller ej.

Det blev alltså en utryckning till Lantmännen, där slog jag till på en större lampa och en starkare glödlampa. Så nu är det 37 grader precis under lampan(lite för varmt) och 20-21 runt. På dagen öppnar jag luckan och de får gå ut om de vill. Hittills har de inte vågat. När det blir varmare ute kan jag byta till en svagare lampa.

När vi var i Fjugesta passade vi på att hämta nästa leverans ägg. De är sååååå fina! Tyckte äggfärgen på dessa Créme Legbar var finare, ljust turkosa. Hoppas kycklingarna lägger sådana!! Det är ju inte säkert. 


Maran äggen är ju också vansinnigt tjusiga! Bara sex stycken, hoppas vi har tur och få åtminstone en maranhöna!!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela