NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

En riktig sommarhelg!

Publicerad 2017-05-29 07:19:54 i Hemma hos oss...,

Jag har ju varit lite långledig, torsdag-fredag-lördag-söndag, sen skulle jag varit ledig idag också, men det blir ett litet möte på jobbet i eftermiddag och en TBE spruta för Axel på morgonen. Ibland är det tur att man är ledig så man hinner med allt!
 
I lördags drog vi iväg till Vike bondemarknad, där gick vi runt och kollade på allt möjligt. När vi kom till smådjursmarknaden så var allt av intresse redan sålt, så inga nya hönor blev det och lika bra var väl det för vi har faktiskt fullt i hönshuset. Men oh vad sugen jag är på att ha några Brahmor!  Men de är dyra! 400:- styck ville de ha för en höna som inte är vuxen.... Ska fundera, om det går att göra plats så kan man ju köpa avelsägg och kläcka själv.
 
På hemvägen stannade vi till vid Sandbäckens loge, där Peter och jag träffades 18 juli 1998. Jösses vad tiden går! Lite igenväxt var det! Men oj vad skoj jag har haft där!
 
 
Vi var ett gäng som träffades och hade fester i Gårdsjö, sen åkte man vidare till Sandbäcken eller Hotellet i Hova om sommrarna, men även Stadshotellet eller Vickan i Karlskoga fick sig besök av oss. Så träffade jag Peter och vi har inte varit ifrån varann sedan dess! 
 
När vi åkte vidare så stannade vi till vid Skagern efter vägen. Hade vi haft badkläder hade det nog blivit ett dopp, det var varmare än jag trodde i vattnet! Barnen slängde av sig ganska snart och sprang runt i vattnet, Rickard ramlade, så jag antar att vi kan räkna honom som doppad! Vi andra badade bara fötterna!
 
 
 
 
Hade lätt kunnat stanna där några timmar, hade vi haft tiden så hade ju barnen kunnat bada och soltorkat. Men det var 45 minuter hemmifrån och vi var tvungna att åka hem för att hämta vatten åt korna. Det är ju torrt nu, så vi kan inte pumpa upp vatten badkarsvis. Och även om det gick så är det lite mycket för Peter att hinka. 
Jamen så är det, hursomhelst så gillade vi det och kommer nog åka tillbaka dit i sommar! Lite stenig botten bara!
 
I skrivande stund letar jag skär till fårsaxen, har inte någon stor framgång. Det lutar åt att vi måste köpa en ny fårsax. Har hittat ett set, men det ser lite annorlunda ut, är det inte rätt så finns det inte längre skär till vår modell som inte tillverkas längre. 
Dock så är det ingen panik, enligt lagar och regler så ska de klippas till hösten. Nu är det ju ändå försent, man bör inte klippa får på sommaren, då behöver de sin ull för att klara värmen. Fåren skall klippas en gång om året, gärna två. Men då på vårvintern före lammning och på tidig höst. Fåren mår inte dåligt av att ha tjock ull även om det kan se tråkigt ut, har de ull som lätt "kakar" sig så är det viktigare då det kan göra att ullen drar i huden och kan orsaka irritation. Nu kommer vi sikta på att klippa en gång snart, det blir svårare om de går långulliga och samlar bös i ullen, men man får planera in en svalare period (midsommar??hehehe) allternativt ha dem inne ett tag.
 
 
 

Todays mission:

Publicerad 2017-05-26 20:25:51 i Djuren på gården..., Hemma hos oss...,

Nummer ett idag när vi drog till Marieberg Galleria jag och Emma var arbetsskor till mig. Har så ont i hälarna nu så det måste till nåt bättre än Foppatofflor. Inget hittade vi såklart.

Nu har jag gett upp och bestämt att det får bli sandalvarianten av arbetsskorna jag köpte tidigt i våras, de har bred passform och ortopediska sulor, vad det nu innebär, skönt var det. Inte vackert...hehe men ett par rosa sockor i???

En massa nagelllack blev det, så Emma kan greja vidare. Och ett par muminmuggar, återkommer till det sen..


På hemvägen hämtade vi den efterlängtade kompisgungan. Inte så stor som den på skolan fick jag höra, men fullt tillräcklig till våra fyra busar. 
De små har testat den fullt ut och Emma låg i den en stund på kvällen. Ser härligt ut!!

De små hönorna från ungdomsgården har flyttat in i stora hönshuset nu. Det verkar gå bra. De smyger runt därinne och gömmer sig under bordet, dissade min kycklinggård helt, så jag plockade bort gallren och så fick de fler matstationer. Idag har de inte vågat gå ut på hela dagen. De kollade läget i dörröppningen nu ikväll, så vi får väl se i morrn.

Mest synd är det väl om de två tupparna som får bo kvar i ungdomsgården och växa till sig lite. 


De två Ica tupparna bor numera i frysen. 

Imorgon drar vi till Vike på bondemarknad!

Manikyr och pedikyr i det fria!

Publicerad 2017-05-25 11:20:58 i Djuren på gården..., Hemma hos oss...,

Jo, Emma gillar ju att greja med smink och nagellack, så nu fick hon hållas! Jag är ledig några dagar på raken nu så även fingrarna fick målas, till hennes förtjusning! 

Så nu är jag snygg när vi ska till Marieberg i morgon! 

Migränen eller vad det är ville inte släppa, så jag fick avlägsna mig från solen illa kvickt efter behandlingen. 

Bara lite flagor kvar nu efter babyfot behandlingen, måste erkänna att den funkar!! Inga förhårdnader eller självsprickor kvar!! Fast flagningen komm igång sent på mig, först 2-3 veckorefter behandlingen och håller i sig fortfarande. Jag hoppas kunna skrubba bort det sista i duschen idag, annars kan jag nog fortfarande inte viss fötterna offentligt. Blir ingen bild på detta, lite för groteskt...

Annars hade jag ju fin utsikt vid min lilla spabehandling!

Idag ska de små(som inte är så små längre) créme legbaren flytta in till stora hönshuset. 

Så kanske ungdomsgården får bli kaninbur, det blir nog bra.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela