NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Kalkoner...

Publicerad 2018-04-24 19:28:33 i Hemma hos oss...,

Ja, det var ju det här med kalkonerna. De är lite(mycket) besvärliga. De är så klumpiga, välter ut mat och vattenbehållare, river hönsnät, går iväg på fel ställen och är svåra att få in på kvällarna. Så jag satte ut en annons. Så gick det plötsligt bättre med dem under helgen. De hittar in på kvällen och man behöver bara valla lite. Så nu är jag redo att plocka bort annonsen. Fick lite skumma svar på den... säljer dem inte till vad som helst. 

Vi har sparat ägg ett tag nu, så fort Creme legbar äggen är kläckta så ska kalkonäggen in i kläckaren. Det var ju tanken liksom, att kläcka några till mat, men jag har tyckt det verkar så krångligt med kalkonkycklingar då man måste lära dem allt. Men så fick jag tipset att lägga i några hönsägg efter en vecka, så att de kläcks samtidigt, då lär hönskycklingarna kalkonerna allt de behöver veta!! 
Så nu samlar jag Maranägg. Blir förmodligen någon grönvärparblandning av dem, men det kan ju vara lite spännande!! Fler äggfärger!
(null)
Kan vara nåt barnvelderägg på bilden, de kan vara svåra att skilja. Har en maran som lägger liiite ljusare ägg och en barnvelder som lägger liiite mörkare ägg. 

Ledig helg=fullt upp!!

Publicerad 2018-04-22 20:55:10 i Djuren på gården..., Hemma hos oss...,

Jupp, så är det!! Vi startade helgen tidigt, mannen min orkade bara sova till 05.15 så vi var uppe tidigt. Tur det för tvättberget har växt till sig...
När timmen blev lite mer anständig åkte vi och hämtade trädgårdsbordet vi beställde tidigare i vår. En pensionär som tillverkar efter beställning. Vi är såå nöjda! Man sitter bra och det kommer tåla att stå ute!! Rejält fikabord, alla rymms, även eventuella fikagäster.
(null)
Arbetet i (nya)hönshuset fortskrider, Peter har  kärrat ut resterna av veden, sen isolerade vi och satt upp en skiva under blivande fönstret. Kommer bli så bra så!! Såklart så kom hönorna och inspekterade.
(null)

(null)
Nu har alla kycklingar flyttat ut, isabellorna son kläcktes i februari går bland de stora nu och det funkar, de vågade sig ut i solen idag!! 
(null)

(null)
De går inte så långt som tur är, de är lågt i rang så de får passa sig lite. De minsta kycklingarna är tuffare och har varit ganska mycket utanför sin inhägnad, miss av mig att de var så små att de kunde kliva ut genom gallret. Men det funkar också bra, de har ingen rang alls och de stora bryr sig inte alls om dem, för små för att uppfostras...
(null)

(null)
Och nu är nästa gäng på gång, lyste äggen precis och tog bort vaggan. 15 stycken Creme legbar kycklingar blir det om allt går bra. 
(null)

Som en padda!!

Publicerad 2018-04-16 21:25:03 i Djuren på gården..., Hemma hos oss...,

Jo, vi har en eller flera surhönor nu... Det vill säga hönor som vill ruva. Jag har tvekat att låta dem göra det eftersom sist så ruvade en Silverudds höna ända tills solen började skina, då blev det mer skoj att gå ut och sprätta, äggen gav hon fanken i. Så jag skulle vilja ha nån försäkran om att det kommer att ruvas färdigt... Denna damen är dock väldigt envis. Jag upptäckte ett krossat ägg under henne och lyfte ut henne för att städa ur redet. Hon fortsatte bedtämt att ruva ute på marken där jag la henne, fortfarande utan ägg... 
(null)
Ja, vi får se hur jag gör. Kanske kan hon få några av äggen i kläckaren sen, om hon fortsätter. Det skulle ju vara en win win, hon slipper ligga i hela tre veckor och jag slipper ta hand om dem.
Någon annan höna har lagt ett rekordägg idag!! Över 100 gram!!! Ljust var det, så måste vara en Sussex. Eller kråkan lägger ju vita ägg, men hon har ju haft uppehåll i evigheters!! Kan detta vara hennes premiärägg??
(null)

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela