NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Som en padda!!

Publicerad 2018-04-16 21:25:03 i Djuren på gården..., Hemma hos oss...,

Jo, vi har en eller flera surhönor nu... Det vill säga hönor som vill ruva. Jag har tvekat att låta dem göra det eftersom sist så ruvade en Silverudds höna ända tills solen började skina, då blev det mer skoj att gå ut och sprätta, äggen gav hon fanken i. Så jag skulle vilja ha nån försäkran om att det kommer att ruvas färdigt... Denna damen är dock väldigt envis. Jag upptäckte ett krossat ägg under henne och lyfte ut henne för att städa ur redet. Hon fortsatte bedtämt att ruva ute på marken där jag la henne, fortfarande utan ägg... 
(null)
Ja, vi får se hur jag gör. Kanske kan hon få några av äggen i kläckaren sen, om hon fortsätter. Det skulle ju vara en win win, hon slipper ligga i hela tre veckor och jag slipper ta hand om dem.
Någon annan höna har lagt ett rekordägg idag!! Över 100 gram!!! Ljust var det, så måste vara en Sussex. Eller kråkan lägger ju vita ägg, men hon har ju haft uppehåll i evigheters!! Kan detta vara hennes premiärägg??
(null)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela