NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Några fixardagar!

Publicerad 2018-08-08 20:00:21 i Djuren på gården..., Hemma hos oss...,

Medans Peter bytte bromsskivor och belägg på sin bil igår,
(null)
så trollade jag fram ett hörn i köket. Så tidigt idag kom vår nya lilla frysbox.
(null)
Nu har vi plats med mer kött. I år ska vi slakta tidigare och mer. Vi drar ner på fåren i år. Betet är dåligt i år och höskörden har minskat för varje år, så nu blir det en välbehövlig återhämtning för både vall och fårbesättningar. Det blir en ny bagge nu i höst till de tackor vi sparar, så sen när vi fått igång vallen så det växer som vi behöver så kan vi välja att öka på med får igen om vi vill. 
Vi får vara tacksamma att vi kan göra så, att vi inte har fåren som levebröd och måste köpa dyrt foder från utlandet.
Kaninerna har vi redan i frysen och hönsen har minskat i antal, några (fyra) äldre hönor har vandrat vidare och åtta tuppar är slaktade. Ett gäng kycklingar är på tillväxt, så det borde bli ägg i vinter också. Om det funkar som förra året.
Isabellorna(en iallafall) har redan lagt första ägget!!
(null) (null)

(null)

(null)

(null)
Fina Isabelltuppen ska sparas, Mr Grey får han heta. Han gal inte än, tror dock han blir en toppen tupp. Lugn och trevlig.

Kommentarer

Postat av: Svintoflickan

Publicerad 2018-08-13 05:22:17

Krya på dej
Låter hemskt jobbigt

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela