NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

(Freezing) Äggrapport!

Publicerad 2018-02-28 10:02:33 i Hemma hos oss...,

Ja nu är det kallt!! -12,8 grader var det när vi vaknade! -16 har det visst varit i natt.
I hönshuset är det nu -5 grader. Jag har stängt luckan för fönstret vilket gör att det blev ganska mörkt åt dem, trots lysrör på dagen. Men jag hoppas att det hjälper mot kylan lite. Jag har instalerat en värmeplatta till vattenautomaten vilket verkar funka, det var inte fruset. Men de behöver ju mer vatten, så jag tinar och bär ut en extra varje dag iallafall. Får göra så nu när jag jobbar, är man ledig så är det ju bara att gå dit och fylla på. 
Men nu måste de väl ta ägguppehåll? Två ägg hämtade jag nu i morse. Troligtvis så blir det färre en period. Är det -5 i huset där de bor så borde de fatta att det är vinter! Hur som helst blir det svårt för oss att plocka ägg innan de fryser när vi jobbar hela dagar.
Apropå ägg! Från och med nu så kommer våra ägg i 18 pack. Det var dags att fylla på kartonger och 18 pack är lättare att få tag på otryckta samt får plats fler ägg i kylskåpet (fyller ut hela hyllan liksom). 40:- tar vi för ett 18 pack, 35:- för 15 pack, så det blir just ingen skillnad på äggpriset. 15 pack går att få om man vill, i mån av tillgång, jag kommer spara kartonger som kommer i retur men jag köper inga nya.
(null)
Sen har jag ju gått med i Kulturhönsföreningen! Det är ju superintressant att läsa om kulturhöns och raser som behöver skyddas! Själv har jag inga kulturhöns, jo Silverudds Blå är kulturhöns, men de har ingen tupp och jag har inte stambokfört dem. Vi har ju tyngre höns för att kunna använda dem hela vägen, ägg och äta överflödiga tuppar. Men det skulle vara kul att ha en stamboksbesättning nån gång. Kanske senare när vi vill ändra inriktning lite. Just nu vill jag satsa på Brahmorna lite. Även om det just nu verkar som jag aldrig kommer att få tag på guldsvartbandade!! Suck. Tänk om jag kunde få tag på ägg eller kycklingar! 
Fick ju post igår!!
(null)

Murphy har visat sitt fula tryne igen!

Publicerad 2018-02-25 21:16:36 i Djuren på gården..., Hemma hos oss...,

Jo, avloppet har frusit och blivit stopp. Inte kul. Innan denna otursförföljda avloppstank installerades så hade vi naturligt avlopp. Miljökontrollanten från länstyrelsen/kommunen sa att vi hade det bästa, en helt naturlig filtrationsanläggning. Vi bor på en ås och vårt avlopp funkade toppen, så som man försöker efterlikna när man gräver och gör sådana filtrationsanläggningar. 
Men nu har ju kommunen bestämt att all ska ha plasttankar och konstgjord filtration. Så det fick vi.  Och det funkar inte. Det rinner inte undan, det blir stopp och fryser på vintern. På sommaren luktar det apa. Vi har bott här sedan 1999 och vårt avlopp har inte luktat förren denna tank kom på plats. Någon har tittat och hävdar att deg är tanken det är fel på. Jag struntar i vilket, jag tycker att hela baksidan blivit förstörd. Varför kunde de inte utvärdera avloppen individuellt? Tagit lite prover eller vad man gör för att se att naturen är okej? Nu är inget okej och jag tycker synd om våra sommargrannar i Stenhult. Hoppas detta är löst innan de kommer.
(null)
Sån här snygg blev nergrävd. Funkar inte så bra, så nu är det stopp och vi har en sån här istället:
(null)
Den funkar bra idag, skönt att slippa gå ut på natten. Imorgon kommer slamsug från Hallsberg och ordnar upp det åt oss. Med vår vanliga tur så var han som kör härikring inte anträffbar. Som tur är så var vi lediga och har haft tid att krångla lite. Imorgon kommer jag fira med att köra både tvätt och diskmaskin!! Märkbart när sånt står still kan jag säga!!!
Och på kalkonfronten så har vi fått en tupp! 
Välkommen Charlie Kalkon!
(null)

(null)
Han är väldigt blyg för oss och går undan hela tiden. Men när vi är ute så hör vi hur han spelar för tösen sin och pratar med fåren. Det ska nog bli bra det här med. Vi måste nog bara fjäska tillräckligt!❤️

Våldtagen!(djurvärlden är hård)

Publicerad 2018-02-20 20:00:02 i Hemma hos oss...,

Ja nu är det lite kris i hönshuset! Där finns fyra tuppar varav en ungtupp. Det ska funka på 33 hönor. Om man går på det som många säger att en tupp per tio hönor på ett ungefär. Men nu är det rena rama skräckväldet därinne! Hönorna gömmer sig under bordet för att slippa bli påsatta i tid och otid. Några är helt fjäderlösa på ryggarna. Vet att det kan bli så med enstaka favvorithönor ibland, men nu är det flera. Jag tror det har gått lite över styr bland tupparna, de ska hävda sig och den lägst i rang tjuvparar så fort han kommer åt och då måste ju han som bestämmer vara sist på. 
Idag upptäckte jag det värsta. En kalkonhöna har blivit brutalt våldtagen och alldeles sönderriven på vingen så skelettet syntes, såpass att avlivning var det enda rätta. Jag hoppas att hon inte gått länge med det där. Nu tror inte det, jag är ju hos dem varje dag och idag var det det första jag såg. Hon och syrran fick flytta ut till fåren bums, sen har jag letat elak tupp. Har inte sett något illa beteende under dagen och gör jag inte det inom kort så blir det tuppgallring enligt mitt eget tycke och smak. Tupparna måste funka på gården! Hönor och barn ska klara sig helskinnade!
När Peter kom hem så fick han ta hand om vår trasiga kalkonhöna, det borde jag såklart gjort bums, men jag kunde bara inte och ville inte göra något taffligt med en stor kalkon.
Nu bor alltså den bruna kalkonen ensam kvar i laggårn hos fåren. Där lusfiorna bodde. Det skall dock vara lusfritt nu, enligt lössens livscykel. Tre dagar var ju safe utan hönsblod. Så nu söker vi en kompis till denna. Har eventuellt en kavaljer på gång, få se hur det blir. Jag känner mig så dum!! De har gått om kring och darrat, Peter och jag har trott att de fryser, men de kanske har varit tupprädda!!?? Nu är det försent liksom! Fy sjutton! Men nu är hon i säkerhet och hönsen behöver hon inte träffa mer, förren kanske i sommar när de går ute och då ska hon ha sin egen tupp med sig. Få se om hon vill börja värpa lite när shocken lagt sig, hon provade redet lite igårkväll, får väll bygga ett åt henne i laggårn nu då!
Förövrigt har jag märkt att det gått sönder ägg. Har hittat spår av äggula på de jag plockat in. Helt rent för övrigt. Så idag fick de gardiner, för att försvåra för eventuella äggätare. Kanske måste jag köpa något mer foder? De kanske behöver proteintillskott på vintern? Jag trodde ju att havre räcker... Eller så har det bara gått sönder ett ägg och någon har städat?? Ja, vi får se... Gardiner är uppe nu iallafall. Tänk att det alltid är något på gång!
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela