NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Förbereder för kläck!

Publicerad 2018-02-11 14:39:42 i Hemma hos oss...,

Jo, igårkväll lös jag äggen för sista gången. Tre Maran ägg och några Brahma hade stannat av, så de blev bortplockade. 
Så nu är vaggan borta och vi väntar på kläck.
(null)
Kvar är 19 av 25 isabellBrahma ägg och 1 av 4 Maranägg. Tråkigt med Maranäggen, vet inte varför det inte vill sig, dessa var ju inte postade ägg utan egna. Vi får hoppas det blir en liten höna, är dock inte helt säker på att det ägget är bra det heller.
Skulle förnya hönornas spa’avdelning i helgen hade jag tänkt, men det har inte gått så bra. Köpte med jord från Granngården i fredags och till att börja med så tog det fredag natt och lördag att tina isklumpen och resten av helgen att torka den!! (Inte torr än!!!) Den har fått stå i en ikeapåse vid kaminen. Idag plockade jag fram värmelampan till kycklingarna, så nu när jag gör funktionskoll så får gjorden stå under. De får den väl nästa gång jag är ledig. Har aldrig tänkt på att köpejord är så fuktigt!! Hönorna vill ju ha det snustorrt! Det ska damma så mycket som möjligt!! 
(null)
De har fått städat och strött iallafall. 
Sen har jag gått på halvfart, har haft ont i magen hela dagen idag. Vet inte vad eller varför. Äter och har matlust, bara ont. Tröttsamt är det. Lite från och till hela veckan.
Imorgon är det måndag och jobbveckan börjar, ännu en 6-dagars! Hua! Och helgen var så kort! Två dagar räcker inte!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela