NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Skitkläck!

Publicerad 2018-02-15 17:36:51 i Hemma hos oss...,

Ja inte har det gått bra med kläckeriet denna gång. Fem friska kycklingar (av 25) har kommit ur äggen, en sjätte kom men hade inte slutit magen ordentligt. Det gick dock bra, den gick ihop på ett par timmar, men nu har den problem med benen. Få se om det rätar ut sig eller om vi måste ta bort. Tre stycken till är på väg, få se om de orkar ut. Utdraget har det varit, första hålslaget 13/2 på morgonen. Första kycklingen ute 14/2 på morgonen resten på kvällen och denna halvfärdiga idag vid 10-tiden. 
Som sagt, sämsta kläcket ever, och ändå var alla ägg befruktade. Suck. Med min tur är det väl bara tuppar också.
 
Själv har jag vart hemma sjuk ett par dagar, eller iallafall en dag, idag var ledig dag och jag har känt mig bättre. Har haft sjukt ont i magen sen förra veckan, så hönorna har inte fått så mycket uppmärksamhet från mig, typ bara mat och vatten. Men nu så var den köpta jorden tillräkligt torr så den bar jag ut till dem, tillsammans med en hink torkad kaffesump och spisaska. Tada´: så är spa´t klart!! De skulle fått mer jord, men det finns ju ingen torr!!
Här är inspektionen:
Ja de verkar nöjda iallafall! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela