NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Våldtagen!(djurvärlden är hård)

Publicerad 2018-02-20 20:00:02 i Hemma hos oss...,

Ja nu är det lite kris i hönshuset! Där finns fyra tuppar varav en ungtupp. Det ska funka på 33 hönor. Om man går på det som många säger att en tupp per tio hönor på ett ungefär. Men nu är det rena rama skräckväldet därinne! Hönorna gömmer sig under bordet för att slippa bli påsatta i tid och otid. Några är helt fjäderlösa på ryggarna. Vet att det kan bli så med enstaka favvorithönor ibland, men nu är det flera. Jag tror det har gått lite över styr bland tupparna, de ska hävda sig och den lägst i rang tjuvparar så fort han kommer åt och då måste ju han som bestämmer vara sist på. 
Idag upptäckte jag det värsta. En kalkonhöna har blivit brutalt våldtagen och alldeles sönderriven på vingen så skelettet syntes, såpass att avlivning var det enda rätta. Jag hoppas att hon inte gått länge med det där. Nu tror inte det, jag är ju hos dem varje dag och idag var det det första jag såg. Hon och syrran fick flytta ut till fåren bums, sen har jag letat elak tupp. Har inte sett något illa beteende under dagen och gör jag inte det inom kort så blir det tuppgallring enligt mitt eget tycke och smak. Tupparna måste funka på gården! Hönor och barn ska klara sig helskinnade!
När Peter kom hem så fick han ta hand om vår trasiga kalkonhöna, det borde jag såklart gjort bums, men jag kunde bara inte och ville inte göra något taffligt med en stor kalkon.
Nu bor alltså den bruna kalkonen ensam kvar i laggårn hos fåren. Där lusfiorna bodde. Det skall dock vara lusfritt nu, enligt lössens livscykel. Tre dagar var ju safe utan hönsblod. Så nu söker vi en kompis till denna. Har eventuellt en kavaljer på gång, få se hur det blir. Jag känner mig så dum!! De har gått om kring och darrat, Peter och jag har trott att de fryser, men de kanske har varit tupprädda!!?? Nu är det försent liksom! Fy sjutton! Men nu är hon i säkerhet och hönsen behöver hon inte träffa mer, förren kanske i sommar när de går ute och då ska hon ha sin egen tupp med sig. Få se om hon vill börja värpa lite när shocken lagt sig, hon provade redet lite igårkväll, får väll bygga ett åt henne i laggårn nu då!
Förövrigt har jag märkt att det gått sönder ägg. Har hittat spår av äggula på de jag plockat in. Helt rent för övrigt. Så idag fick de gardiner, för att försvåra för eventuella äggätare. Kanske måste jag köpa något mer foder? De kanske behöver proteintillskott på vintern? Jag trodde ju att havre räcker... Eller så har det bara gått sönder ett ägg och någon har städat?? Ja, vi får se... Gardiner är uppe nu iallafall. Tänk att det alltid är något på gång!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela