NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Igår fick vi till årets första promenad...

Publicerad 2018-01-28 15:03:33 i Hemma hos oss..., Utflykt...,

...och tur var väl det för idag har det regnat hela dagen!!
(null)
Barnen gick nog dubbelt så långt som oss, de springer ju fram och tillbaka hela tiden! Allt ska inspekteras!!
Härligt väder var det! 
Några timmerhögar på vägen kollade vi in, jösses vad höga!!
(null)
(null)
Vi tog vår vanliga runda, lite drygt 5 kilometer blir det. Vi såg några jägare på vägen och det var ju inte så glada miner kan jag säga, när vi kom med vårt vilda gäng!! Men vad sjutton, jag har ju inte gått en promenad sen älgjakten startade i oktober och detta var ju mitt på dagen!! Sen har jag ju lite svårt för när stadsborna kommer och tycker att de är "i skogen" när de hoppat över diket i vägkanten.
Jaja, skämt åsido, vi vill passa på när vi är lediga tillsammans, ofta har vi ju en massa annat att göra och jag jobbar varannan helg. Vi vill heller inte förstöra någons jakt, så en lapp i brevlådan skulle funka så dyker inte hela gänget upp mitt i jakten. Detta var ju heller inget vi visste innan vi gick och sen var det försent att vända, barnen ska ju orka hem också!
Dom tur är då är det inte bara kalhyggen, finns en del mysig skog kvar!
(null)
Denna promenad resulterade i att alla rörelsemål uppnåddes igår, men jag betalar med ont i foten idag. Dock tror jag att den mår något bättre, för det var länge sedan den värkte på natten. Mina gelsulor gör nog nytta, sakta men säkert. Önskar att jag kan börja springa snart igen! Är det för optimistiskt att tro på lite vårspring??
(null)

Long time no see! (jämmer och elände)

Publicerad 2018-01-23 20:44:52 i Hemma hos oss...,

Det kom en jobbhelg emellan. Och lite facklig utbildning.
 
På hönsfronten är det lite nytt. De vackra guldsvartbandade Brahmadamerna finns inte mer. Det blev inget lusbad. De var alldeles för angripna, jag hade fått plocka hela hönorna om alla bon skulle plockas bort. Dessutom så slutade de äta, det försvann bara minimalt i foderautomaten och det jag tidigare uppfattat som lugna hönor tedde sig mera som slöa hönor. Så för deras skull så fick de vandra vidare, jag ville inte utsätta dem för jobbiga bad och behandlingar som de kanske inte skulle klara. Och så måste jag ju tänka på mina andra friska hönor, vill inte få in nåt i den flocken! Såpabadet var dock redan upptappat, så jag fick städa istället. Kan ju inte låta 30 liter såpvatten gå förlorat. 
 
Men idag kom iallafall avelsäggen som jag beställt, 25 stycken från Isabellfärgade Brahma. Extra roligt att handla av denna dam som dessutom kan visa papper på friska djur! Så nu kommer våra Isabellor få kompisar! Alla äggen kom fram hela! Så imorgon kväll startar vi kläckaren! 
 
Sen får vi se, kanske hittar jag någon guldsvartbandad i sommar? Vi får se. Nu ska det bli roligt att se hur Brahma kycklingar ser ut!

Hönsspa´ förberett och dagens träning i hönsgården!

Publicerad 2018-01-18 11:32:30 i Hemma hos oss...,

Japp så är det! Dagens träning blev när jag slog av snön på nättaket på hönsgården. Töserna var lite skeptiska till utgång, men kika lite gjorde de allt innan de gick in igen. Dörren får stå öppen idag, det är inte så kallt.
Skruff är väl den som verkar gilla snön, han skuttar runt helt oberörd. Men så har han ju helt underbart tjock och blank päls också!!
Inne har jag förberett hönsspa. Klippa bort lusbon och dränka löss i såpa står på agendan. 
Men jag käkar först, kommer nog ha att göra ett tag.
Hoppas nuu det går bra! Detta måste funka!!
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela