NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Hönsspa´ förberett och dagens träning i hönsgården!

Publicerad 2018-01-18 11:32:30 i Hemma hos oss...,

Japp så är det! Dagens träning blev när jag slog av snön på nättaket på hönsgården. Töserna var lite skeptiska till utgång, men kika lite gjorde de allt innan de gick in igen. Dörren får stå öppen idag, det är inte så kallt.
Skruff är väl den som verkar gilla snön, han skuttar runt helt oberörd. Men så har han ju helt underbart tjock och blank päls också!!
Inne har jag förberett hönsspa. Klippa bort lusbon och dränka löss i såpa står på agendan. 
Men jag käkar först, kommer nog ha att göra ett tag.
Hoppas nuu det går bra! Detta måste funka!!
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2018-08-25 21:51:10

Hej! Hur exakt gjorde du när du såpabadade dina höns? Hårtorkade du efteråt med? Jag ska göra det på mina (har hittat en lus 😂). Vet dock inte hur jag ska gå tillväga. Mvh Zandra

Svar: Hej! Första gången badade jag dem inne i en tvättbalja och fönade efter. Inget vidare resultat dock. Nu i sommar så körde jag med rapsolja, fyllde en sprayflaska och sprayade dem runt baken och under magen, lite uppepå gumpen också. Gjorde detta fyra gånger med 4-7 dagars mellanrum i sommar, inget bad emellan. Har inte hittat fler löss på flera veckor nu. Lycka till!
//Veronica
mammaveronica

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela