NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Long time no see! (jämmer och elände)

Publicerad 2018-01-23 20:44:52 i Hemma hos oss...,

Det kom en jobbhelg emellan. Och lite facklig utbildning.
 
På hönsfronten är det lite nytt. De vackra guldsvartbandade Brahmadamerna finns inte mer. Det blev inget lusbad. De var alldeles för angripna, jag hade fått plocka hela hönorna om alla bon skulle plockas bort. Dessutom så slutade de äta, det försvann bara minimalt i foderautomaten och det jag tidigare uppfattat som lugna hönor tedde sig mera som slöa hönor. Så för deras skull så fick de vandra vidare, jag ville inte utsätta dem för jobbiga bad och behandlingar som de kanske inte skulle klara. Och så måste jag ju tänka på mina andra friska hönor, vill inte få in nåt i den flocken! Såpabadet var dock redan upptappat, så jag fick städa istället. Kan ju inte låta 30 liter såpvatten gå förlorat. 
 
Men idag kom iallafall avelsäggen som jag beställt, 25 stycken från Isabellfärgade Brahma. Extra roligt att handla av denna dam som dessutom kan visa papper på friska djur! Så nu kommer våra Isabellor få kompisar! Alla äggen kom fram hela! Så imorgon kväll startar vi kläckaren! 
 
Sen får vi se, kanske hittar jag någon guldsvartbandad i sommar? Vi får se. Nu ska det bli roligt att se hur Brahma kycklingar ser ut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela