NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Lusfiorna del 2 (min nya fritidssysselsättning)

Publicerad 2018-01-14 20:32:59 i Hemma hos oss...,

Idag har jag kollat igenom lusfiorna ordentligt i hopp om att lössen skulle vara borta. Sån tur hade jag inte, men jag har vänt uppochner på hönorna och kollat allt. Jag hittade klasar av lusbon på fjädrarna där bak. Inte kul. Så nu har jag diagnostiserat  dem, fjäderätare är vad de har. 
Färdig att ge upp!! Vad göra liksom? Finns inget bot förutom frontline=fipronil och det kommer inte på fråga. Det är förbjudet för höns av en anledning. De lagrar det i kroppen på livstid och deras avkommor blir underutvecklade. Äggen som kommer ut kan ge dem som äter cancer. No way. 
Så nu har jag läst på. De ska såpbadas. Lusbon ska klippas bort. Allt detta ska ske regelbundet så att alla levande löss dränks. Det gäller att få bort så mycket lusbon som möjligt, bada lössen tills de dör och göra det igen när äggen kläcks. Så nu har jag lite att göra. 
Det finns också anledningar till att höns får löss och de måste ju åtgärdas såklart. Mer plats har de fått, sittpinnar och sandbad. Undernäring kan vara ett problem, jag vet ju inte vad de fick där de bodde men jag tänker köpa lite extra kraftigt foder åt dem, det skadar inte att de får äta upp sig lite, dessutom är det lite kallt åt dem nu i lagården.
Jamen dåså, då är mina lediga dagar bokade ett tag. Lusbad.... och kycklingar på jäsning i slutet av månaden, kanske. 
Det tar lång tid att föna en höna torr. 
(null)
Jag har även kollat mina andra höns idag. De har inga fjäderätare. Så skönt! Men så har de mat, gott om plats och jordbad. De sköter sig liksom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela