NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Snart är jullovet över!

Publicerad 2018-01-08 10:25:32 i Hemma hos oss...,

Det började ju bra, men vi avslutade i snörvlets tecken. Nyårsafton tillbringade vi hemma för oss själva med olika grader av förkylning, alla var vi nöjda med att vara hemma, det var vad vi orkade med! God mat fick vi iallafall.
 
Hönorna har helt missat att det är ägguppehåll, en dag la de 20 stycken ägg! Nu har de lugnat sig lite och vi får "bara" 8-12 ägg om dagen. Älskar färgpalletten vi har nu!
 
Dagen före nyårsaftonflyttade Isabellorna in, två stycken isabellfärgad Brahma. En ras jag drömt om länge men tänkt att vi inte ska ha på grund av att de är så stora och inte är kända för sin äggläggarkapacitet direkt. Men nu har vi ju andra somm lägger mycket ägg och förresten har isabellorna lagt varsitt ägg varje dag sedan de kom hit. 
Isabell är en ovanlig färg som är svår att få tag på. Jag har nu lyckats paxa 24 stycken ägg med isabellfärgad Brahma så några fler ska vi ha. Tanken är att vi ska sälja kycklingar/unghöns efter dessa så att de blir lite mer självförsörjande. Så nu ska vi fixa ett ställe där de kan gå när vi behöver isolera dem så de går rasrent. Dock ingen brådska, vi har ingen tupp än utan det blir ett projekt inför våren 2019. Beroende vad det blir av äggen som kommer så blir det kanske hönor till salu där. Jag tänker att vi ska ha 4-6 isabellor. För att behålla storleken på rasen så måste man blanda in guld/svartbandad Brahma med jämna mellanrum, därav är isabellorna svåra att få tag på, de går inte att avla färgret på dem, då krymper rasen. Så när man kläcker ägg från isabellfärgad Brahma kan det då även bli pärlgrå avkommor. Väldigt fina de med.  Men av den anledningen så kommer det att flytta in tre stycken guld/svartbandad Brahma här idagarna. Bilden nedan är lånad från Falkenbergs rasfjäderfäklubb:
Och jo, de får plats! Dock blir det lite trångt, så framöver kommer jag ha tre eller fyra Silverudds blå till salu, jag kommer bara spara några av varje sort så att vi får de fina äggen. Jag kommer inte avla vidare på dem, utan de får hänga med utan egen tupp. Maranerna ska vara kvar såklart, och Sussexarna som lägger många och stora ägg. Jag har planer, få se vad det blir av detta. Så roligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela