NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Äntligen!!

Publicerad 2018-03-27 12:33:52 i Hemma hos oss...,

Äntligen har kycklingarna flyttat ut till de stora hönorna!! Har sanerat köket på dun och damm i en evighet tycker jag!! Är inte klar än! Nästa gäng kommer förhoppningsvis inte vara inne mer än två veckor. Våren borde ju göra entre´snart!! Verkar som de höll värmen bra iallafall! De har ju förstås mer fjädrar nu än sist jag provade.
De största problemet hittils är att de stora hönorna dricker upp kycklingarnas vatten!!! De som vägrade dricka ur nippel när jag försökte introducera det i sommras! Nu har jag sett till att kycklingarna lär sig från början och då passar det minsann!!!
Ja, jo de har sin ungdomshage som synes. När det blir varmare och de lite större så ska de få en öppning så de kan komma  ut till de andra men ändå rädda sig undan om de stora är för tuffa mot dem. Det är väldigt nyfiket nu!!
 
Så har vi ju det senaste inköpet av två Guldsvartbandade Brahma och en Isabellfärgad. De hade ju såklart löss och bor i karantängården i väntan på varmare väder då jag tänker att de ska få oljebehandling. Lössen ska kvävas. Idag är det soligt men kallt, stora hönshuset är stängt och jag tänkte att de kunde få gå ut lite i medan de andra är inne. De blev sååå glada!! De har nu startat sin lusbehandling alldeles själva. De letade sig fram till rabatten vid trappen där jag tömt ut kaffesump och spisaska. Perfekt tyckte de!
Ja vad ska jag säga?? Bada på brudar!! Dessa hönor har löss, dock inte i närheten av de mängder som de förra jag köpte hade. Det här kommer gå att ordna, att de balar sig är ju ett bra steg på vägen! När värmen kommer skall de sprayas med rapsolja under magen/kloaken. Resten skall de enligt experter på området klara själva. Vi kommer inte använda några kemikalier då det inte går i linje med vår djurhållning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela