NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Det kommer bli färre ägg ett tag.(men fler kaniner)

Publicerad 2018-03-06 20:56:03 i Hemma hos oss...,

Det gick fort att få Sussexhönorna sålda. De tre finaste och Columbus åkte härifrån vid 18-tiden. Lite sorgligt. 
Under dagen har jag sett att det är en av de kvarvarande Sussexhönorna som rycker fjädrar. Mycket rycker hon. Så nu har alla Sussexhönorna som är kvar flyttat ut till tupparna i lagården, Creme legbar tuppen flyttade tillbaka till hönshuset. Sussexarna funkar med Marantuppen och Maximus 2 så länge, de är ju så stora. Nu återstår att se om beteendet går att bryta, och om det inte går så får vi hoppas att det räcker att ta bort den skyldiga hönan. Annars får vi se dem som förlorade. Risken är stor att problemet återkommer när de ruggar sen.
(null)
Här bor de bra ett tag, Marantuppen kollar in redet. Tror dock att de slutar lägga ägg här, det är ju oisolerat och borde bli rätt kallt.
(null)
Så nu har vi plötsligt betydligt färre hönor. Förutom de förolyckade så har vi tagit bort en av de gamla Barnvelderhönorna, på grund av ålder. Hon var mer än 6 år och orkade inte längre. Så tre döda och tre sålda. Och fem som fått flytta ut i laggårn. Borde märkas på äggtillgången. Dock bor det kvar ca 20 hönor i hönshuset. Snart borde även de som har uppehåll börja värpa tycker jag.
Jag har tjuvkikat lite på kaninbebisarna nu, de börjar bli stora men har ännu inte varit utanför boet. Minst fem stycken är det! Så söta!!
(null)
(null)
(null)


Kommentarer

Postat av: Lina från grannar på landet

Publicerad 2018-03-11 14:05:02

Hejsan! Jag har sett många som har höns och kaniner ihop, vad är det som är så bra med det? Jag blir nyfiken! Har FU dom fritt utomhus eller i hönsgård? Gräver sig inte kaninerna ut?

Svar: Hej, vad kul med en ny läsare! Nej, kaniner och höns är ingen bra kombination då kaninernas näsa är känslig för dammet som blir av höns. Våra kaniner bor i egna burar utomhus, förutom Skruff som sedan han rymde som liten bor ute fritt. Han äter och bor där han vill och är aldrig långt bort. Kommer fram när vi går ut och springer runt benen och vill kelas med. Han hälsar på hönorna ibland men är mest där vi förvarar höet.
mammaveronica

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela