NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Men är jag dum på riktigt, eller har jag bara otur??

Publicerad 2018-03-11 16:43:00 i Djuren på gården..., Hemma hos oss...,

Jo, jag vill ju väääldigt gärna ha guldsvartbandad Brahma tillsammans med mina Isabellfärgade. De funkar ihop färgmässigt. Ska kolla upp det där lite mer. Har nu ägg på gång från Varberg, har blivit lite fördröjt på grund av post, men jo de ska komma till veckan.
Så kom det upp en annons på just det jag önskar i Värmskog i Värmland. Det var rak och smidig väg och jag åkte. Bra pris var det också, så jag kände mig nöjd. Har kikat på djur av denna säljare förut, de ser ut att ha det bra och hon har mycket fint.
Tre guldsvartbandade och en Isabellfärgad fick följa med hem. Jag tyckte att en av dem hade fula fötter, så de fick komma in via badrummet och olja/vaselin behandling på fossingarna först. Jamen vad ser jag då!!?? Jo tre av fyra har löss. Såklart. Den yngsta verkar lusfri, vilket verkar logiskt då hon inte börjat lägga ägg än och då kanske fått vara ifred från tuppen som är den största smittspridaren. Hon är nu inhyst hos Sussexarna i laggården som en slags karantän. Har hon inte fått löss om en vecka (tänker att hon åkte låda med sina lussystrar) så blir hon godkänd. Hon blev väl mottagen iallafall och jag tror det ska gå bra. Hon har nu tillgång till bad och god mat, är hon frisk så ska hon inte bli angripen, hon har ju bott med de andra och klarat sig hittills.
De andra tre bor i tuppgården(inga tuppar förstås). Jag vet inte riktigt hur det ska bli, tog bort så mycket lusbon jag kunde, men kan inte göra mer nu.
Vet inte hur jag någonsin ska våga släppa ihop dem med de andra. Troligtvis gör jag inte det, det blir kanske den dyraste hönsgrytan på länge. Men vi får se, kanske kan de reda ut det själva? Med sandbad och kiselgur... Hur som helst kan jag inte såpabada dem nu i kylan. Med lite tur så hinner vi sammla några ägg, de la ett på vägen. Men då ska man hitta det innan det fryser!
Okej, så nu har jag kanske en nästan vuxen guldsvartbandad, törs jag hoppas på det? De andra törs jag tyvärr inte hoppas på. Måtte jag få en tupp av något slag av äggen, för nu vill jag verkligen inte köpa levande hönor mer. 
Är det verkligen så vanligt med löss? Varför har inte vi fått det tidigare då? Jag fattar inte! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela