NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Ett ar lediga dagar!!

Publicerad 2018-05-25 22:15:29 i Djuren på gården..., Hemma hos oss..., Mina Barn..., Utflykt...,

Det har kläckts en massa kycklingar hos oss nu, så tillslut så la jag ut fyra Maranägg till en surhöna i hönshuset. Eller, från början var de två som fick ett par var men den ena bangade, så det blev en barnvelderhöna som fick bli mamma till fyra små marankycklingar. Det konstigaste är väl att det blev en gul!!! Vi har blå och svarta kopparmaran hönor men pappan är silvermaran, kan de få gula kycklingar? Alla andra är svarta eller svarta med gult på magen.  Den ser ändå ut  som en maran, med fjädriga ben och så... Vi får väl se när den blir stor.
(null)
Blicken alltså!!
(null)
Efter fotografering fick hon flytta ner på golvet, vi vill ju inte att någon trillar ner.
(null)
Hon hade ju den goda smaken att ruva i ett rede med låda, så det var enkelt att lyfta ner dem. Hönan har inte vart ur redet på flera dagar, men nu när jag ställde dit vatten så kunde hon inte låta bli, hon klev ur och åt lite, drack lite och gjorde en rekordbajshög. Under tiden kläcktes det fjärde ägget, jag fick se det också!! Sen la hon sig där och värmde sina små och lät mig inreda. 
(null)
Det bor många nyfikna där, så de får ha nättak  i början.
Har fixat massor med hönsen de här dagarna, men idag hann vi med en liten tripp till sjön när barnen kom från skolan. Jag tvekade dock in i det sista då Axel varit förkyld denna vecka och Alice klagade på ont i halsen så sent som i morse. Men det var ju så varmt så vi åkte ändå! Plockade upp mamma på vägen. Det var skönt, lite kallt(men det tycker jag alltid) men så skönt efteråt!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Mår lite bättre, och så en ny höna!(hopp finnes)

Publicerad 2018-05-11 20:21:33 i Djuren på gården..., Hemma hos oss...,

Ja, idag tror jag det har vänt. Energin kommer tillbaka och jag orkar mer och mer.
Igår fick vi nys om en guldsvartbandad höna i närheten, så idag åkte vi och köpte henne, jag och Axel. Superfin ur avelsynpunkt, fin bandning och inget gult på halsen! Så vacker!! Och full med löss såg vi när vi kom hem. Nu var det ju nåt jag nästan räknat med efter alla lusfiorna vi dragit hem, så denna gång hade jag en plan för detta i förväg. Så nu är alla lusbon väck och hönan underredsbehandlad med rapsolja. Det funkade på de andra, så det ska väl funka på henne med tänker jag. 
Karantän såklart, även om de andra blev av med sina löss på direkten och inte fick återfall så vill jag inte chansa, man kan ju ha missat nåt lusbo och då får man börja om. Kollar de andra damerna flera gånger i veckan och hittills så har inga löss dykt upp. 
Karantän-huset/ungdomsgården är ju upptagen av kycklingar och kalkondamerna är inte snälla med hönor så denna gång fick det bli gamla grishuset. Fallfärdigt är det, men såhär års får det duga några dagar.
(null)
Jag booztar henne med lite kycklingstartfoder, min teori är ju att lusiga hönor är lite nedsatta. Så extra kräm i fodret i början får det bli.
Vi ska nog få ordning på henne.❤️
Men jag tycker det är dålig stil!! Jag kunde se att en del fjädrar var klippta, så jag misstänker att en del lusbekämpning varit på tapeten. Kan man inte bara säga det då? Jag hade gärna velat veta, kanske hade jag tagit hand om henne ändå nu när jag vet hur, men jag vet inte om jag velat betala... om hon inte blir lusfri så får hon ju inte flytta in hos de övriga. 

Lite sjuk...eller nåt..

Publicerad 2018-05-08 10:17:18 i Hemma hos oss...,

Det är så frustrerande... Magen funkar inte som den ska. Den gör ont och all mat går rakt igenom, dryck funkar. Inte magsjuka. Mår helt ok förutom just magen. Det blir ju så då och då men det brukar inte påverka livet just och det brukar vara över på ett par dagar. Denna gång började det i torsdags. Helgen var jag trött och gick på halvfart, sen missade jag att i dessa lägen ska man hoppa över blodtrycksmedicinen, så jag blev lite extra matt. Nu har jag fyllt på med vätska och är bara matt och slak. Och hungrig hela tiden. Vet inte om jag ska äta eller låta bli.
Vilat har jag gjort, det är ju det enda jag kan just nu. 
Men nu är jag så pigg!! Har massor av idéer som jag inte orkar genomföra! Vill göra klart det sista i hönshuset, åka och köpa stolpar och sätta nät. Men så strejkar kroppen. Huvudet vill jobba men kroppen har havererat! 
På lördag ska vi på fest, jag har inget att ta på mig men kan ju inte göra något åt saken just nu. Hoppas jag är bra då. Men dit är det ju flera dagar! 
Så nöjd med att jag ändå fick iväg mig och barnen till vårdcentralen för vaccin igår, det gick ju inte att omboka. Och nej, jag är säker på att det jag har inte är smittsamt. 
Så nu återstår att se om det går att vila bort, eller om jag kommer behöva hjälp. 
(null)
Detta får bli min vy en stund idag. Har ju inte skaffat några dynor till stolarna än...efter sisådär två år.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela