NurseCarlsson

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Eller inte... Livet som sjuksköterska och fyrabarnsmor är långt ifrån lugnt, nu har jag desssutom tagit klivet vidare och börjat utbilda mig till specialistsjuksköterska i psykiatri.

Löööve weekend!! (Resfeber!!!)

Publicerad 2018-10-26 09:49:45 i Hemma hos oss...,

Jaaaa!! Imorgon är det dags!! Äntligen kommer vi iväg (pepparpeppar) på en liten tripp, bara mannen och jag! 
Murphy har dock varit lite inblandad i detta hela vägen, redan sedan förra året då jag planerade in det till vår 40-års helg(med lite annat tema bara). Men så är livet, går inte att surprisa Peter, han surprisar tillbaka allt han kan. Ironidär, kommunikation är ju a och o, annars funkar inget. My bad, trodde att födelsedagshelgen var ”safe” för en surprise, så var det inte.
Nu är det iallafall planerat, hade tänkt springa det där zombieloppet i Örebro egentligen, men så banga jag. Tycker det är lite för kallt, springskorna har sett sina bästa dagar och så vidare... Peter och jag har inte vart iväg med bara varandra på 14 år... (Inte så vi är ledsna för det egentligen, vi gillar ju att ha barnen med) Så då tänkte jag att nu när jag redan hade planen... Ingen surprise denna gång, helt okej det med, det är ju faktiskt roligt att veta att han vill följa med också!! 
Vad ska vi göra då???
Jo, om vädret tillåter (ja, vi har bokat tågbiljetter och nu ska det ju snöa....) så ska vi åka till Göteborg. Vi ska gå på Liseberg och sova på hotell. Det ska bli bubbel och praliner och kanske tillochmed sovmorgon om vi kommer ihåg hur man gör! Och jooo! Vi kanske till och med blir lite onyktra, nu när vi för en gångsskull inte har bilen med, och ingen är gravid.
Jag skriver listor och klurar på hur man ska klä sig. Vi ska vara ute en del, inne en del och så vill man ju inte släpa med hela garderoben samtidigt som man inte vill frysa.
              
Well, vad blir det?? På hamnkrogen ska vi käka middagen, mellan skräckupplevelserna. Fisk och skaldjur tror vi på, när man är på kusten.
Sen fortsätter vi rysa på Liseberg ett tag, när vi fått nog går vi tillbaka till Gothia tower och kramas!  Vi har hört ryktas om en god räkmacka och hoppas att den går att få till rummet. Där finns det ett stooort badkar som jag längtat efter i ett par månader nu!! 
       
Ja, vi får se hur det blir med det, Mr Murphy har ett finger med överallt. Jag som planerat ALLT, är ju lite tvångsmässigt noga med att jag vill veta allt i förväg (passa dig för att surprisa mig, hehe), har ju även planerat in RÄTT VECKA i månaden. Well, tji fick jag. När man har något att se fram emot så kan visst den tidsinställda syndafloden komma ett par veckor sent. Vilket i sig är en liten rysare. Men men, det har strulat lite efter P-stavs uttaget och p-piller som orsakar billig fylla. Så ja, varför är jag överraskad? Får packa tamponger. Och tamponger. Jaja, kanske har det lugnat sig lite imorgon. Humöret kommer ju vara på topp iallafall, all PMS är ju överstökat. Och badrummet verkar ju vara finemang!! Yeeej! Jag SKA bada, det får funka på nåt sätt. 
 
Idag ska jag klippa mig, bör nog börja göra något nu, trodde jag hade massor av tid, men klockan går och jag har lite mer planer för dagen. Skrivit lite listor men är rädd att missa något. Emma och hennes kusin Sofie ska vakta huset och sköta om hönorna, så en komm ihåg lista om hönor ska göras och så ska det handlas mat och Halloweenmys åt tjejerna. De andra kidsen skall sova hos sin farmor och farfar, Halloween mys till knattarna är klart.
Jo, missa tåget vore trist. Alla tider är uppskrivna, ska fixa larm i telefonen, just det sladd till den behövs nog, så vi vaknar på söndag!!
 
 

Premiär!!

Publicerad 2018-10-25 12:34:02 i Hemma hos oss..., Träning,

Första ordentliga löprundan (eller ja, det blev ju intervaller idag, få se om det blir 5k före vintern..) sedan höftskadan på Midnattsloppet 2014. Det gick bra! Både fötter och höft höll! Det gick över förväntan, hade absolut kunnat pusha lite till, ändå så sprang jag snabbare än tidigare!!! 
(null)
Började inte från början heller, utan jag tänkte att vi grundat lite med våra promenader. 
Det är ju också lite lättare när nu vågen visar på 23 kg mindre... Dock har den stått still ett par veckor nu, så jag måste steppa upp lite nu. 
Härligt höstväder nu!!
(null)

I’m back!! (Tror jag)

Publicerad 2018-10-22 20:56:16 i Hemma hos oss...,

Det har vart en ruffig vår och sommar. Det har hänt saker som jag inte hanterat så bra, både på jobb och hemma. Kombinationen blev lite oöverstiglig. Semester hjälpte inte.  Jag har försökt skriva om det, men det har fått stanna   i kulissen, har inte fått ut något konstruktivt och således saknat min ventil till råga på allt. Men vissa saker måste man spara för sig själv. Jag tappade fotfästet en stund och förlorade tron på det mesta. Men nu är jag på gång igen, inte tuffare (blir det senare kanske?) men lite visare. Vissa saker är helt enkelt värda att kämpa för, andra ska man släppa. Det är svårt tycker jag, jag kan inte släppa nåt. Kommer ihåg allt. Litar inte på någon. Men jag har en plan.
(null)
Sååå, en långsint j***l är jag (jobbar på det). Jag tänker på allt, sånt jag aldrig fick någon förklaring på gnager, det du inte kommer ihåg längre kan du lita på att jag har i bakhuvudet. 
Tillslut blir det bra, men det tar ett tag. Och sortera får man göra. Bort med det som är mindre viktigt och fokusera på det som verkligen betyder något.❤️ Jag rensar hårt nu.
Kan låta bittert, men jag tror jag är gladare nu.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela