MammaVeronica

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Nu ska vi se vad det blir av livet i fortsättningen, nu när en stor milstolpe är passerad!

Skolbussoroligheter, vilken del i ordningen vet jag ej...

Publicerad 2017-09-20 20:12:52 i Hemma hos oss..., Mina Barn...,

Jo, igår kom barnen hem och berättade att i vinter när det blir snö, då kommer inte bussen köra fram till busshållplatsen heller... 


Det började ju med att han sa att han inte kunde köra upp till huset där vändplan finns eftersom bussen är för stor... Vi köpte det och de går till busshållsplatsen typ en halv kilometer bort. Det funkar och vi har investerat i lampor åt barnen samt att hållplatsen är uppgrusad så det går lätt att vända säkert för bussen. 
Han skulle ju också få en mindre buss och då skulle han köra upp till oss.(det kommer inte att hända)

Så nu ska han stanna ännu en bit bort. Verkar helt ologiskt faktiskt. Där han enligt barnen planerar att stanna är det betydligt svårare att vända, både smalare och dike på ena sidan. 
Sen förstår ju vi som bor här att han inte är van att köra här på vintern, vi vet ju att det inte är den sista biten fram till våra barns busshållsplats som kommer vara problem. Om det verkligen är så att han inte kommer fram där med bussen så kommer han stöta på patrull låååångt innan han kommer ut till oss. 

Bortsett från allt körtekniskt så förstår jag inte logiken i att barnen skall gå längre till bussen ju mörkare, kallare och halkigare det blir. 

Nä, jag tycker det har funkat okej hittills, men försöker de med detta så kommer jag protestera lite mer högljutt än jag gjort hittills. 
Morrar lite för mig själv nu...

För kort helg!!

Publicerad 2017-09-16 15:00:42 i Hemma hos oss...,

Ja, det blev lite oplanerat merarbete ioch med att jag hittade en mink i hönshuset i fredags!!

Vi kunde inte fånga den, jag och Axel så vi ringde efter förstärkning, svärfar kom med geväret och så var problemet ur världen.


Eller inte riktigt, grunden var tvungen att tätas, jag fick iallafall god inblick i vart det gick att ta sig in om man är mink. Det fixade Peter och Axel med igår eftermiddag. Det tätades både från utsidan och insidan.

Idag hämtade vi Emma hos en kompis som hon sovit över hos och på vägen passade vi på att handla jord och torv på granngården. Hönorna ska ju ha ett sand/jord bad i hönshuset, nu är det dags att fixa detta eftersom det börjar bli blött och svårbadat ute, annars har de ju ordnat med bad själva. Nu har de fått detta:

Få se om de gillart, jag valde plantjord och sand med tanke på vilka platser de själva väljer att bada på.


Lite fredagsmys hann vi med iallafall, nu är de inte så tacksamma att fota längre, även den minsta gör grimaser när kameran kommer fram numera:

Älskar mina "happy lights", de lyser betydligt mysigare i verkligheten, svårt att fånga på bild. De är i olika grå nyanser samt vit och svart, matchar väldigt bra tycker jag. Mysfaktorn är hög och de stör inte när man ser på tv men ger ändå lite ljus i soffan. När vi får elen installerad så ska jag gömma sladden bättre, nu är det lite mycket skarvsladdar. 


Taklampa är nästa projekt, det börjar vara mörkt om morgnarna nu när man ska leta fram sina kläder.

Rugguggla!!

Publicerad 2017-09-13 19:10:22 i Hemma hos oss...,

Fiskade upp barnen på hemvägen idag då det visade sig att Peter var senare än jag.


Väl hemma var det kapplöpning till hönsgården, barnen vill släppa ut tjejerna och deras killar på lite frigång innan läggdags. 

Så kom Alice springandes och var väldigt orolig för en höna som hon trodde någon/några ryckt fjädrar på. 

Jag följde med för att titta förstås och möttes av en rugguggla! Jo jag har anat detta då det var länge sedan vi fick ägg från Barnisarna. Ruggandet har tagit fart! Det är sent, så vi får se om det blir fler ägg från dem i år. 

Lite äggsemester och nya fräscha fjädrar på gång alltså!


Unghönsen ruggar inte än, det byter sina fjädrar successivt fram till att de är fullvuxna. Så än så länge förser Sussexarna och den lilla maranblandisen oss med ägg. Ca 6-9 om dagen. Till våren kan det bli många ägg, då borde Barnisarna börja igen samt kycklingarna och créme legbaren. Det finns då möjlighet till ca 25 ägg om dagen. Tror inte det blir så, det verkar ju som det alltid är någon som tar semester från äggläggningen.

Om

Min profilbild

mammaveronica

Här får ni läsa om mig och mitt liv på landet med min man och fyra barn. Efter flera års kämpande med heltidsstudier lantliv och barnafödande är jag äntligen färdig sjuksköterska!! Jag jobbar heltid inom psykiatrin och livet börjar sakta återgå till ett lite lugnare tempo. Nu ska vi se vad det blir av livet i fortsättningen, nu när en stor milstolpe är passerad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela