Som jag bedrog mig! (bestulen på en halv shoppingdag!!!)(men det tog jag igen idag)

Ja, det var ju fegismannens fel! Här hade jag tjatat och gnatat och fjäskat och tiggt, så att vi tog fredagen till en shoppingdag! Först fick jag åka och besikta mannens bil, den är ju i skruttigaste laget, så trots alla lagningar så tyckte han det var bäst att jag åkte... Hmmm, självv tänker jag att kort kjol och ringen i fickan är det som gäller isåfall, så jag var skeptisk... Meeeeen, det visar sig att när det är en äldre besiktningsman så funkar hjälplös och höggravid lika bra eler bättre! Han var supertrevlig och pratade mest bebis och gravidmagar hela tiden! Så visade han lite på bilen, fäste upp sladden till dragkroken åt mig då han tyckte den hängde löst och riskerade att slitas av, berömde Peters rostjobb och tyckte vi tagit väl hand om blen..! Allt väl så långt och döm om min förvåning när jag inser att bilen faktiskt kommer att gå igenom!!! Vi har ju tänkt att Peter ska köpa sig en nyare pendlarbil till våren när han vet säkert att han får jobba kvar, men vi hade fredagens utlåtande som dom för bilen... För många fel så skulle den till skroten... Mmm, kändes ju bra! MEN, alltså, Mr Murphy satt tydligen i baksätet, för han såg till att det blev lite tok såklart... När besiktningsmannen drog i handbrommsen så small wiren av... Suuuuuck, jaja inget att göra, inget konstigt fel egentligen, sånt händer ju (på besiktningen???)... Men tydligen så tycker Murphy oxå att vi fått nog (PEPPAR PEPPAR) för det var höger som gick av och efter en titt i biltemas katalog så kostar höger 129:- och vänster 400:-. Så det känns ju överkommligt! Men ombesiktning är oundvikligt!

Efter den lyckade (för det var den väl iallafall, när vi väntat oss en dödsdom..) besiktningen så åkte jag hemåt, höll på att krocka en gång!! 5-10 meters bromsspår mitt i hallsberg blev det och det var inte mitt fel!!! Jag såg bilen, visste att jag hade företräde och fortsatte köra, det var fri sikt för oss bägge så jag kunde inte tro att den inte såg mig (jag kom på en större huvudled), den andra bilen kom från alle´skolan och skulle upp på leden, dock var det en bil före mig som körde lite konstigt så jag saktade ner till kanske 30-40 precis innan, om jag inte gjort det hade jag aldrigt hunnit bromsa! Fattar inte hur det kan bli sånna spår och däckskrik i så låg hastighet! Bilen bakom måste sett att det var påväg att hända, annars hade jag väl haft den i arselet!? Blev lite(mycket) skärrad och tänkte på vad som hänt om jag kört in i den! Ingen hög fart som sagt, men det fanns ju inte en centimeter mellan mig och ratten! Otäckt och nu tänker jag inte köra en meter till i onödan! (Fast jag måste till biltema denna vecka på grund av Mr.Murphy...) Iallafall så gled jag in på pizzerian i östansjö och beställde pizza åt oss! Det var länge sen! Så det åt vi till lunch och när Emma kom hem så skulle det bli vår sista gemensamma shoppingrunda på länge! Vad roligt! På schemat stog: Ö&B, Jula, Apoteket, Ikea, Babyproffsen och slutligen Coop!
Vi började på Ö&B, blev lika besviken som förra gången.. Det är verkligen dåligt och vi kommer nog inte åka dit nån mer gång, tänkte att de kunde få en chans till att "känna in sig" men nej... Och mysko personal oxå... Sen var det ju lönefredag (typiskt) så vi parkerade borta vid coop och gick till Jula... Och det tyckte inte magen alls om, så väl på julaville jag bara titta på cykellysena i korgen vid ingången.... Läääääänge... Mannen blev görstirrig och ville gå till kassan på en gång, sa att vi kunde handla mjölk i vretstorp på hemvägen! Gaaah! Vi skulle ju till IKEA sen! (börjar ju bli tradition nu)!! Jag ryckte upp mig bet ihop och fräste att vi visst skulle handla färdigt, SPECIELLT om bebis var på G. Så det gjorde vi, Apoteket var ju klart iallafall och vi fixade ihop lite ficklampor och batterier och en tröja till Peter, glömmde såklart nattlampan som vi åkte dit för... Och sen blev det coop, vilda hästar hade inte kunnat få min man till IKEA i fredags... Och jag som såååå gärna ville ha en sån där julstjärna som står på golvet! Hade ju passat så fint mellan våra soffor! Undrans om jag törs mig dit själv i veckan? På väg hem från biltema kanske? Alltså, på coop hade jag såna sammandragningar att jag trodde att det nog skulle bli i helgen, men sen: INGENTING!! Alltså känner jag mig lite snuvad, blev liksom inte färdig och nu jobbar ju mannen hela veckan igen! Aja, det löser sig sa han som sket i vattnet...(urk..)

Hur som hellst så hade vi största röjjardagen igår, mannen min var ruskigt effektiv och tack vare det så fick även jag lite extra fart på röjjargenen och det fixades sängplats åt bebisen, flyttades hyllor och städades järnet på övervåningen hela lördagen! Började vid 10 tiden och gav oss vid fem snåret eller senare! Är nöjd med resultatet men det är en del kvar, dammtork och småfix men det tar jag allteftersom... Till mannens stora lättnad så avbokade jag min anmälan till tentan idag, :/ känns ju sådär... Men jag tycker det känns väldigt pressat att läsa nu, inga barn på dagis, bebis i antågande och så tänkte jag på det där lite till, trodde ju att det blir en baggis, meeen jag känner mig själv, jag kommer nog inte att kunna lämna över bebisen till Peter och plugga!! Och de där 10 pappadagarna kommer vi nog att behöva till att lista ut hur vi ska klara vardagen när Peter börjar jobba igen. Men om jag skulle få en massa tid över i veckan till plugg, så har jag till måndag 7/11 på mig att anmäla mig igen.

Så har ju våran "stordator" gett upp oxå, den orkar ingenting, nästan alla drivrutiner har försvunnit vid en tidigare krash och finns inte att få tag på längre... Så den är körd. Lilla Lapplisa har ju funkat som konstgjord andning ett tag, men även den börjar bli gammel märkte jag när operativsystemet inte längre var kompatibelt med studentmailen... Så nu är en ny beställd, en HP modell värre, mannen har haft ett finger med i tyckandet, han är ju lite bättre på tekniska specifikationer än jag. Till detta bytte vi oxå till 4G modem och skaffade en trådlös router, så lapplisa ska blåsas ur och uppgraderas när den nya kommit, så ska Emma få den som julklapp, en egen surfdator liksom, de har ju fått en studieplattform med pedagogiska spel på skolan. Dags att tösen lär sig datorisera! Tycker att hon ska kunna läsa först bara och det kan hon nästan nu!! Sååååå duktig!!
Alltså 4G kommer vi nog aldrig att få här ute... Men 3G ska ju funka och det kostar samma som förut så det blir ingen skillnad, men om de skulle få upp en mast nära oss så är vi beredda!! Så funderar vi lite på en extra antenn, men det behövs kanske inte om man kan sätta modemet och routern uppe i nåt fönster, då kanske man tillochmed kan sitta i soffan och surfa! Passar ju bra nu när den "soffliga amningsperioden" sanart börjar!! :)Hade hemskt gärna velat haft den i rosa, men eftersom den skall vara "våran" och inte "min" så får det bli en svart med aluminiumschassi. Snygg är den iallafall! Bilden är lånad från NetonNet där den ochså blev köpt. Väntas hem nästa vecka, hoppas modemet kommer då också, farligt låg lagerstatus på det dock... Med lite tur så slipper vi vänta, skulle inte vilja instalera gammla modemet på nya datorn!

Man kan undra: Kommer jag aldrig mer få gå på IKEA??? Trebarnslösningen på vagnen är ju inte klar än!! Kanske måste jag fixa det själv? Måste nog prova om jag kan iallafall!

Och så vill jag hemskt gärna ha en BRIO SHINY åkpåse i färgen PLUM eller GRÖN till Alice så jag kan stoppa henne i den i bara pyjamasen när vi springer till bussen med Emma! Men jag vill inte betala mer än 400, max 500 för den då en ny går att få för 699:- nu... Och på blocket kostar en beg. 650 som billigast... Suck, med frakt blir det som en ny ju!!!! Bara för de kostade 899:- för ett tag sen.. Tänkte inte köpa en sprillans bara för bussracen jue...
Visa fler inlägg