Lite update från oss tröttisar! (suckar..)

Vi som gladdes så över att det ruvades i hönshuset... 8 ägg låg hönan på och det vi gjorde var att snabbt plocka undan alla nya för hon snodde alla hon kom åt. Tillslut var ju redet fullt och de började trilla ur...  Idag smög sig babianerna dit (igår såg jag en dokumentär om babianer och jag kan säga att babianer är rätt benämning på Axel och Alice för det mesta) och jagade ut hönan och mosade alla äggen. Jag är sååå arg och lessen, det blev de varse också, men vad hjälper det? Skadan är redan skedd. Två ägg är kvar och hönan tillbax, men vi vet inte om det är "nya" för dagen eller ruvade ett tag. Få se hur det går, tog dem ur handen på Axel. Gaaah!

Annars har vi fått in nya kylen och frysen nu, värmerekord när vi bar ner dem från tredje våningen i stan. Tycker ju att hon kunde nämnt det innan vi kom, kändes ju sådär att lämna Rickard ensam i porten nedanför. Men det gick bra, han satt på min plånka och bilnycklarna...

Peter har monterat högskåpet och fixat sockeln till det idag, så jag har kunnat fylla det lite. Blev inte klar riktigt då kidsens tålamod förvann. Så jag gav upp och packade Alice och Rickard i vagnen och så skulle vi gå till brevlådan bara tänkte jag, men vi tog rundan på dryga 5km tillslut! Duktiga Emma och Axel som gick! Så skönt att röra sig lite igen och så fick vi en bra avslutning på dagen. Fattar ju att de inte orkar detta varje dag, men nu vet jag att de tar sig runt och nästa gång ska jag förbereda bättre med lite fika, så får de pausa ordentligt! Alice surade för att hon inte fick gå, men då hade vi nog aldrig tagit oss hem! Hehe...

Imorgon är det halvårsbesiktning på Rickard, sen blir det en tur till Apoteket för att införskaffa descutan/hibiscrub. Det är ju dags att operera högerhanden på torsdag. Känns så skönt att få det gjort före sommaren! Och så får jag ju ha mannen hemma en vecka oxå! Ska bli så skönt, även om jag är lite kaputt då. Men vi behöver träffas lite nu, känns som dagarna går i hundraåttio och vi hinner inte prata med varandra om annat än ren planering som typ: Tar du den där skitblöjjan så får jag den ena att somna så kan du laga mat medans jag hänger tvätt. Meckigt att få ihop allt! Det fick vi tydligen inte idag då det blev Egentid i hönshuset för vissa.... Blääää!!

Nä, nu ska jag testa att lägga ner Rickard, hyser inga förhoppningar om det då jag som den orutinerade mamman jag är glömde ge honom alvedon. Han snurrar redan. Ajaj... Att jag inte fattat? I två veckor har jag fått sitta i soffan med honom från ca 19-21,30... Så kom tanden och det blev bra igen... Men nu är det igång, fler ska fram. Det här är nog den senaste första tanden av alla... Rekordet har Axel, 6st på en gång vid tre månader. Aj aj, mins hur det blödde i munnen på han...Annars är det hårdträning som gäller!
Visa fler inlägg