Steril hantering...! (och praktiknyheter!!)

Jupp, en föreläsning om snusk och hygien i 45 minuter, sen fick vi förbereda varsin "patient" (läs illa medfaren docka) inför operation.

Det tvättades händer och togs på sterila handskar. Inte det lättaste, men det är bara att öva. Här var ju grejer som man förstår varför man gör, men så lätt att missa nåt... Som att hålla reda på händerna tillexempel, över midjehöjd ska de vara ju...

Ja, detta ska vi filma nästa fredag och göra reflektion över och lämna in... Allt detta för att praktiken närmar sig. Detta är alltså moment som hör till nästa kurs. (har vi tid med det nu!!?)
Fick också en "sneakpeak" på min praktikplacering. Listorna pågrupper och områdesplacering släpps inte förrens v 9, men då jag ansökt om förtur på grund av att jag har barn så ringde samordnaren mig och ville ha svar på om Karlskoga eller Örebro passar bäst. Således får jag ingen primärvårdsplacering denna terminen. Jag har inga begränsningar så utan ansökte om förtur för att inte riskera att hamna i lindesberg, måste ju kunna komma hem inom rimlig tid om det händer nåt. Linde är för långt. Så det skrev jag, nu fick de då "outa" placeringen för att jag ska välja en ort.
Lutar åt Karlskoga tror jag, litet sjukhus med bra rykte och trevlig personal, bra parkeringsmöjligheter (iallafall om man jämför med Usö) och mullhyttan med dagis ligger på vägen.
Tänker att jag kommer att få vara på USÖ senare iallafall, kanske får jag ut mer av det senare i utbildningen och om jag får vara på en specialist avdelning?
Visa fler inlägg