Spislös!

I söndags dog vår spis. Vår sprillans nya spis. Minns inte riktigt, men den var max tre månader gammal.
Jag hade gjort en stek som jag tyckte skulle stå kvar en stund på eftervärmen, så därför drog jag på den övre ugnen för att grädda några vitlöksbaguetter. Det tog en stund, men inte mer än kanske tre minuter innan halva huset slocknade... Suck. Nä, det är inte för dåliga säkringar, vi fick det fixat ordentligt när vi gjorde köket, 16 ampere ska det vara sägs det. 
Vi provade igen, samma visa igen, nästa gång fick vi dra ur sladden till spisen då den inte ens behövde vara påslagen för att säkringen skulle lösa ut. Tack Göran för automatsäkringar!! Skönt att bara behöva fälla upp.
 
Sååå, dåså. Då var det bara att göra en felanmälan då... Tröstar mig med att vi har garanti kvar. Jag gjorde felanmälan fast den står på Peter, så alla svar har kommit till honom. Lite frustrerande kan jag tycka då jag är så där så jag vill ha stenkoll på allt och hade nog varit lite snabbare på mailen när saker dröjer. Nu kom ett svar dagen efter där det gick att läsa att en tekniker skulle höra av sig inom tre dagar för att boka tid. Jahopp, torsdag kväll inser vi att tre dagar gått och ingen hört av sig. Sent på kvällen får Peter knåpa ihop ett mejl, möjligheten att ringa har ju försvunnit med dagen. Jag är i upplösningstillstånd! Känns inte kul alls! Fyra barn och ingen spis är inte skoj alls kan jag tala om. Tur att steken var klar och frysen innehöll en del matlådor.
Visst, vi har en vedspis... Men dels är det ganska varmt nu och så har vi ju bytt till en minimodell! Veden vi har i vedboden är anpassad till vår bergslagskamin och den stora vedspisen vilket innebär att Peter får kapa alla vedtän i tre nya delar innan man kan ta in dem. Say no more.
 
Vad göra?? Jo!! Såklart jag har ideer! Jag har ju fantiserat om en crock-pot (slowcooker) sedan några år men inte riktigt kunnat motivera detta. Nu kan jag det!! Haha! 
Så när Rickard och jag varit och provianterat så smet vi in på MediaMarkt och skulle kolla(ja, vi var på Mc´ donalds innan). De hade många sorter där, men vi hade ju bestämt oss för den stora redan innan så det var ju bara att sätta killen som plockade i hyllan i arbete, för jag kunde inte hitta rätt kartong. Vi letade en stund tillsammans, innan han gav upp och skulle kolla ute på lagret. Det stog tydligt i datorn att det skulle finnas en crock-pot av rätt modell. Ganska omedelbart när han gått så säger Rickard: Mamma jag är bajsnödig.
Jahopp. Men vi kan väl vänta lite, så killen kan komma tillbaka och vi får betala? Jo, det skulle gå bra. Det går en stund, Rickard trampar lite oroligt... Så vänder jag mig om och ser lådan med rätt crock-pot. Det finns bara en, killen kommer alltså dröja ett tag. Jag tar lådan, säger till Rickard att vi måste vänta lite, det hör ju till hyffs att säga att man hittat det man söker så han slipper leta... Vi väntar tills Rickard säger att nu behöver jag gå på toa NU!! Vi går. Direkt. Fort. Jag sneglar över axeln och känner mig som en smitare. Men nöden har ingen lag.
Det är ingen kö i kassan men jag tar med Rickard till utgången och pekar ut toadörren och säger att han kan gå dit så kommer jag så fort jag betalat. Rickard går och jag försöker betala.  När jag precis får information om en förmånlig försäkring som ska täcka allt om jag klantar till det och tillexempel tappar locket så det går sönder så kommer Rickard tillbaka, ser halvt panikslagen ut och har mer än bråttom men vågar inte gå själv. 
Nej ingen försäkring, jag håller väl i locket svarar jag och betalar och springer. Den är tung. Nu känner jag mig lite som ett pucko, här var det nog 50/50 för att jag skulle tappa den innan jag ens hunnit ur affären... Jaja, shit happens, bokstavligen. Rickard hann till toan och allt är frid och fröjd.
Crock-poten kom hem hel och hållen!
 
 
Jag är nöjd, fast jag ville att den skulle vara vit. Men som Rickard sa: Man kan köpa en grå fast den inte matchar. 
Innergrytan är stengods och går att använda på spisen om man vill. Om man har en som funkar.
 
 
Imorgon ska jag testa att göra fläskfilegryta med färska champinjoner och syltlök. Ja det kan ju bli ju lite enahanda, mest stek och grytor då, variationen får spisen stå för sen när vi får ordning på den. Eller så blir det inte det, vi har ju fläsk, kanin och lamm att välja på! Visst går det att variera! 
Tillbehören får vi koka på denna, som Peter rotade fram ur garderoben ikväll:
 
 
Nu hoppas jag på snabb lösning av Spisproblemet! Vi fick iallafall snabbt första svar från whiteaway.se , nu hoppas vi att elektrolux service lägger på ett kol.
Visa fler inlägg