Bilen på verkstad och höns för hela slanten!

Äntligen har bilen varit på verkstaden för den där motorlampan! Det kostade en del, men felen är fixade verkar det som! En temperatur givare för inluft och glödstift nr 3. Nu har jag åkt en del och kan konstatera att bränsleförbrukningen sjönk från 1,2 l/mil till 0,87 som det var innan. Jag är nöjd, för nu. Och backlampan lös inte....

I söndags kväll råkade jag se en annons i samma stund den kom upp, en tjej hade blivit allergisk och ville sälja alla sina höns! Till ett riktigt bra pris också. Rashöns!! Riktigt fina! Det var långt att åka, men närmre än Skåne och ett område som jag känner till någorlunda. Så jag slog till! 

Problemet var väl bara att jag var tvungen att komma på måndagkvällen då deg passade dem bäst, mig med förstås för jag hade planerat Alice till tandläkaren på ledig tisdag. Bara det att bilen var på verkstad och alltså var cykeln med till jobbet, ingen affär att åka hem och lämna cykeln innan, det skulle göra 6 mil och en timma extra.

Så jag fick stuva.

Det gick precis, ville ju inte ha cykeln bakpå bilen så långt och det kändes halvbra att lämna den. Inga liftare blev det! 

Hönorna är en grupp Barnvelder, en lugn tyngre ras som lägger lite större ägg. De är sååå fina. Funkade toppen med frissehönorna, tuppen var även snäll mot frissetuppen som dock klantade sig lite och blev satt på plats. Han blev till en början ignorerad av nya tuppen, men så anföll han en av de nya hönorna och då fick nya nog.

Han läxade upp frissetuppen ordentligt men ändå helt utan att göra illa honom, så det känns som en helt toppen tupp! Vilken auktoritet! Sen var det ordning. Frissetuppen är fortfarande lite konstig, stirrig och stissig. Få se om han kan få vara kvar, verkar ju galet om han inte är snäll mot hönor?

De är sååå vackra! Men nu är de både större och fler än vi tänkte från början, så vårens hönshusbygge får nog utökas lite. Just nu har de det bra i ladan hos fåren, gott om plats. En av de ljusa hönorna var väldigt nyfiken på fåren, hon hoppade upp och kikade på dem rätt länge. Och de kikade tillbaka!! 😀

Visst är hon söt!!

En Ayam Cemani fick vi med också! Så roligt, såna har jag bara läst om, aldrig sett i verkligheten. Det är en helsvart höna, de är alltså svarta inuti också.

Bild från Google, eftersom hon var så svår att fota i mörkret..

Jo, vår kråka är med på bild i gänget längre upp.

Och någon hade lagt ägg mitt på golvet!!

Lycka!!

Visa fler inlägg